İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimden önce kendilerine hedef koydukları yüzde 60 oy, Büyükşehir ve 30 ilçe hedefine son derece yaklaştıklarını açıkladı. Kocaoğlu, İzmir’de ilk kez 15 yıl belediye başkanlığı yaparak belediyecilik tarihine geçeceğini söyledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili CHP İl Başkanlığı’nda saat 24.00’de açıklama yaptı. İl Başkanlığı’na gelişinde CHP’lilerin davul zurna eşliğinde karşıladığı ve 'İzmir Aziz’dir Aziz kalacak' sloganları attığı Kocaoğlu’na, CHP İl Başkanı Ali Engin, Belediye başkanı seçildiklerini açıkladığı Konak adayı Sema Pekdaş, Karşıyaka adayı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bornova adayı Olgun Atilla, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya eşlik etti.
Aziz Kocaoğlu, kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 50’nin üzerinde oy oranıyla yeniden başkan seçildiğini söyledi. Sonuçların 1-2 saat içinde netlik kazanacağını belirten Kocaoğlu “Eğer yanılmıyorsak İzmir belediyesi kurulduğundan bugüne, Eşrefpaşa’nın 1895 ile 1907 ile 12 yıl belediye başkanlığından sonra İzmir’de eğer ömrümüz olursa 15 yıl belediye başkanlığı yapan ilk kişi olacağım. Böylece İzmir belediyecilik tarihinde İzmirlilerin desteğiyle bir rekora da imza atmış bulunuyoruz. Sonuçlardan son derece memnunuz” dedi.
Seçimlerin ahenk içinde, centilmence geçtiğini belirten Kocaoğlu, İzmir’in farkını ortaya koyduğun, ülkeye örnek olduğunu söyledi. Kocaoğlu, istatistiklere bakarak seçimle ilgili herkesin yorum yapabileceğini belirten Kocaoğlu “Biz de 2011 son seçimlerine göre AKP Türkiye genelinde 49.8’den 43’e gerilemiş, İzmir’de 43,8 den 51’e çıkmış durumdadır. Böyle bir durumdayız. On yıldır belediye başkanıyım. Ayrım yapmadan hep mazlumun, genelin yanında çalışmamızı sürdürdük. Bugün de önümüzdeki 5 yılı hiç ayrım yapmadan tüm belediye başkanları ve meclis üyeleriyle İzmirlilere layık olmaya çalışcağız. Üzerimizde çok büyük sorumluluk var. Bu tevehcüh daha fazla çalışmamızı ve üretmemizi daha güzal hizmet etmemizi gerektiriyor” dedi.
Kocaoğlu AK Parti adayı Binali Yıldırım’a da seslenerek “Kendisi İzmir milletvekilidir. Bundan sonra birlikte vekillik süreci içinde birlikte İzmir’in projelerini parlamentoda takipçi olacağına inanıyorum. Bu kampanya süresi içinde İzmir’i daha iyi tanıma, eskisine göre sorunlarına daha iyi vakıf olma gibi deneyim kazandığına inanıyorum. Ankara’da kentimizin projelerini can hıraş şekilde takip eder” dedi. CHP yöneticilerine ve partililere teşekkür eden Kocaoğlu, “İzmirlilere minnetarım. Böyle bir onuru, böyle bir görevi tüm gençlere ve nasip olmasına diliyorum ülkeye, kentimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Kocaoğlu, ilçe sonuçları kesin olmadığı için yorum yapmadı. Seçim öncesi yüzde 60 oy, Büyükşehir ve 30 ilçe hedefleriyle ilgili soruya ise Kocaoğlu “Hedefe son derece yaklaşılmıştır” yanıtı verdi. Kocaoğlu, seçim sonuçlarından hem kendisinin hem de AK Parti adayı Yıldırım ve AK Parti’nin sonuç çıkarması gerektiğini, İzmir’e hizmet yarışı içinde olacaklarına inandığını söyledi.

TY(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)