ÜÇ BAKANLA BİR ESKİ SALONU DOLDURAMIYORLAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Selçuk’un ardından geçtiği Ödemiş İlçesi’nde partliler tarafından karşılandı. Beraberinde CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve CHP İzmir Milletvekili Alattin Yüksel ile geldiği ilçede Cumhuriyet Meydanı’nda, seçim otobüsünden halka seslendi.
Ak Parti’ye yüklenen Kocaoğlu, "İzmir kararını verdi. İnşallah Türkiye’de kararı verecek. Bu büyük dertten ülke kurtulacak. Bizler, çocuklarımız, devlet, millet kurtulacak" dedi.
Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ı da eleştiren Kocaoğlu şunları söyledi: "Bizim için, 'Eyleme giden belediye personeline araç temin ediyor, harcırah veriyor' demiş. Biz kızımıza, gelinimize, anamıza, bacımıza, 'Bizi destekleyin' demeyiz. Ne böyle bir şey var ne fazla mesai var. 200-300 kişi salonlarda toplantı yapıyorlar. 3 bakanla bir eski salonu dolduramıyorlar. İzmir’den adam getiriyorlar. Salondaki kalabalığın yarısı sivil polis. Değil meydana çıkmak, salona bile giremiyorlar. Çünkü, toplum, millet bunlara güvenmiyor. Bugüne kadar AKP’ye oy verenlerde bunlara güvenmiyor."
2020’DE EXPO’YU BİZ ALACAĞIZ
“EXPO’yu 2015’de alamadık ancak, 2020’de EXPO’yu biz alacağız” diyen Kocaoğlu, şunları söyledi: "Bunun rantını hükümet yiyecek diye yerel yönetimleri, meslek odallarını dışladılar. İzmir’de gelişmeyi büyükşehir sağladı. İzmir’de otel yatak kapasitesini büyükşehir belediyesi attırdı. Fuara gelen ziyaretçiler otellerde kaldı. Yeni yaptığımız fuar alanıyla otel kapasitesini beş misli attıracağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne sosyal sigortalara ne de vergi borcu yoktur. Belediyenin Hazine’ye 1 kuruş borcu yoktur. 12 senelik AKP iktidarı 11 kilometre Kuzey Çevre Yolu, Beydağ Barajı ve yap-işlet devret ile Devlet Demir Yolları’nın yolcu istasyonlarının yapımı, yarım yamalak bölünmüş yol yaptılar."
Aziz Kocaoğlu, Tire Süt Kooperatifi’nden üreticiyi desteklemek için aldıkları tonlarca sütü 120 bin öğrenciye dağıttıklarını söyledi.

Yüksel BALCI/ ÖDEMİŞ,(İzmir),()

YB (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)