KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği, gençleri uyuşturucudan korumaya yönelik 'Gün Işığı' adlı proje, ünlü tiyatrocu ve sunucu Kenan Işık'ın da katılımıyla tanıtıldı.
Gençleri uyuşturucu maddelerden korumaya yönelik Gün Işığı Projesi'nin açılış toplantısı Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Ercan Topaca,  Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, oyuncu Kenan Işık ve çeşitli liselerden öğrenciler katıldı.
Kocaeli Valisi Vali Topaca yaptığı konuşmada, uyuşturucu sorununun sadece polisin alacağı tedbirlerle çözülemeyeceğini belirterek, "Mutlaka bu illetin ekstra bazı tedbirlerle toplumun gündemine getirilmesi gerekiyor. Bu sorun ancak sizler gibi gençlerin daha uyanık olmasıyla çözülecek bir sorundur. Bizim ilimizde gerçekten çok sıkı tedbirler alıyoruz. Ama bazen bizlerde bu maddeyi satanlara karşı çaresiz kalabiliyoruz. Burada sizler devreye girerek ‘hayır’ demeniz gerekiyor” dedi.
Birlik beraberlik içerisinde uyuşturucudan kurtulunabilecegini söyleyen İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik ise, “Uyuşturucuya karşı yürüttüğümüz operasyonlarda üzücü tablolarla karşılaştık. Bu tablolarla tekrar karşılaşmamak için böyle çalışmalar yapıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde uyuşturucudan kurtulabiliriz” dedi. Çelik’in ardından sözü alan Başkan Karaosmanoğlu, “Hayatta kötü ile iyi, bir mücadele halindedir. Bizim görevimiz bu hayat koşuşturmasında iyinin, güzelin yanında olmaktır. İyi seçimler yapmalıyız” diye konuştu.
Dünyanın başına bela olan uyusturucadan gençleri korumak gerektiğini söyleyen oyuncu Kenan Işık ise, “Annemin de dediği gibi 'bir müsibet bin nasihatten iyidir' Bazen ne kadar konuşsak da yeterli olmuyor. Bizim büyükler olarak görevimiz sizlerin önüne bu maddeyi çıkmadan önüne geçmektir. Burada da şu an o yapılıyor. Belanın hedefi sizsiniz. Sizler çok dikkatli olmalısınız” diye konuştu.
Konuşmalar ve plaket töreninin ardından Oyun İstasyonu Tiyatro Grubu da madde bağımlılığı konulu ‘İrade’ oyununu sahneledi.
10 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞILACAK
Gün Işığı projesi kapsamında başta tüm okullar olmak üzere dershaneler, yurtlar, Kocaeli Meslek Edindirme kursiyerleri de uyuşturucu maddelere karşı bilinçlendirilecek. Paydaş kurumlar aracılığıyla programlanan İzmit, Gölcük, Kartepe, Derince, Körfez, Dilovası, Başiskele ve Gebze ilçeleri orta öğretim kurumlarında verilecek madde bağımlılığı eğitimlerinin ardından, ‘İrade’ adlı tiyatro oyunun gösterisiyle 10 bin öğrenciye bire bir ulaşılarak görsel ve işitsel anlamda proje pekiştirilecek.
EBEVEYNLER EĞİTİLECEK
Proje kapsamında okul idareleri ve rehber öğretmenleri başta olmak üzere anne babalar için de eğitim seminerleri düzenlenecek. İl merkezinde yer alan tüm orta öğretim kurumlarında görevli, Emniyet Müdürlüğünce belirlenen okul irtibat görevlileri madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirilecek. Madde kullanımı ve bağımlılığı önleme konusunda televizyon ve radyo programları yapılacak. Büyük alış veriş merkezleri ile Kocaeli Üniversitesi’nde stantlar açılarak faaliyetler desteklenecek. EA(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)