KOCAELİ'de Valilik ile Fırıncılar Odası arasında imzalanan protekolle, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın vereceği kartla gittikleri fırınlardan 1 liralık ekmeği 70 kuruşa alabilecek.
Kocaeli Valiliği’nde gerçekleştirilen protokol imza törenine Vali Ercan Topaca, Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy, Sosyal Yardımlaşma Vakfı İl Müdürü İsmet Çalışkan, Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, kaymakamlar ve kooperatif başkanları katıldı. Vali Ercan Topaca burada yaptığı konuşmada, Türk insanının sofrasında ekmeğin çok önemli olduğunu ve yemeğinde ekmek olmadan doymadığını belirtirken, "Bu nedenle ekmeğin fiyatı da önemli. Ekmeğin fiyatı pahalıysa hali vakti yerinde olmayan vatandaşlarımız için sıkıntı başlar. Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de 1 Ocak'tan itibaren 250 gram ekmeğin fiyatı 80 kuruştan 1 TL'ye yükseldi. Mali durumu iyi olmayan vatandaşlarımız için bir çözüm arayışı içerisine girdik" dedi.
Vali Topaca, mali durumu iyi olmayan ailelere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan bir kart verileceğini, o ailenin bu kartla belirlenecek fırınlardan 1 lira olan ekmeği 70 kuruş ödeyerek alabileceğini söyledi. Vali Topaca, bunun istismar edilmemesi için de kaymakamlıklar ve kooperatif başkanlarının araştırma yapacağını, uygulamaya girmek isteyen fırınların da ad ve adreslerini kaymakamlara bildireceklerini söyledi.
Kocaeli Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı da en kısa zamanda kartların ailelere teslim edileceğini belirterek, her ailenin kartın üzerinde adı yazılı olan fırından indirimli ekmek alabileceğini söyledi.
Konuşmaların ardından indirimli ekmek kartı protokolü imzalandı.