KOCAELİ Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Florida Uluslararası Üniversitesi Gazetecilik ve Kitle İletişimi Okulu ile ortaklaşa düzenlediği 'I. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Araştırmaları Kongresi' yarın başlayacak. Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek kongre, 15 Mayıs'a kadar devam edecek.
Kocaeli Üniversitesi'nin Umuttepe Kampüsü'ndeki Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi Büyük Salon'da saat 10.00'da konuşmasıyla başlayacak kongreye,   Swiss German Üniversitesi Rektörlüğü de yapan öğretim üyesi Prof. Dr. Martin Löffelholz, Florida Uluslararası Üniversitesi Gazetecilik ve Kitle İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raul Reis gibi iletişim disiplini alanında çalışan tanınmış akademisyenler de katılacak.
Medya ve iletişim araştırmaları alanındaki güncel yaklaşımları, tartışmaları ve fikir alışverişlerini akademik açıdan uluslararası bir platforma taşımak amacıyla düzenlenen,  Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Araştırmaları Kongresi, iletişim bilimi, gazetecilik bilimi, medya etiği, kültürlerarası iletişim, kişilerarası iletişim, siyasal iletişim, görsel iletişim çalışmaları, sinema sanatında yeni yaklaşımlar, medya pedagojisi, reklam araştırmaları alanları başta olmak üzere medya ve iletişim araştırmalarına ilişkin farklı perspektif ve paradigmaları içeriyor.
Bu alanda ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren araştırmacı ve akademisyenleri bir araya getiren kongrenin dili, Türkçe ve İngilizce olup, simultane çeviri ile sunumlar desteklenecek. Kongre, gazetecilik ve iletişim uzmanları, halkla ilişkiler çalışanları, pazarlama iletişimi uzmanları, marka yöneticileri, reklamcılar, yöneticiler, iletişim danışmanları, kurumsal iletişim uzmanları, sivil toplum kuruluşları, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, akademisyenler, iletişim fakültesi öğrencileri, iktisadi idari bilimler öğrencileri, yeni mezunlar ve iletişim disiplinine ilgi duyan herkesin katılımına açık olacak.

MB(MB/SS)