HAVA sıcaklığının düşmesi, yarından itibaren etkili kar yağışının beklendiğinin açıklanması üzerine Kocaeli'deki evsizler zabıta ekipleri tarafından toplanarak Barınma Merkezi'ne yerleştiriliyor. Belediye yetkilileri vatandaşlardan da yardım isteyerek, gördükleri evsizleri telefonla kendilerine bildirilmesini istedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentte özellikle hastane acil servisleri, şehirlerarası otogar, tren garı ve bankaların ATM kabinleri bölümlerini tek tek dolaşarak evsizleri topluyor. Bunlar daha sonra Barınma Merkezi'ne yerleştiriliyor. Vatandaşlar arasında 'Garip Evi' olarak da adlandırılan bu merkeze yerleştirilen evsizlerin kendilerine kalıcı yer bulunana kadar her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Üç öğün yemek, barınma, sağlık hizmetleri gibi ihtiyaçları da giderilen evsizlerden bazıları da bu sadyede ailelerine de kavuşuyor.
Büyükşehir yetkilileri yaşadıkları bölgelerde sokakta yaşamak zorunda kalanlarrın da kendilerine bildirilmnesini istedi.  Bu konuda Kocaeli Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı'nın 153 ve Çağrı Merkezi'nin 444 11 41 numaralı telefonları arandığı takdirde ekipler giderek evsizleri alıp Barınma Merkezi'ne götürecek.

EY(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)