KOCAELİ Valisi Ercan Topaca yaptığı açıklamada, son operasyonda ele geçirilen bonzai adlı sentetik uyuşturucu maddesinin yapılan analizinde, içersinde böcek ilacı, sinek ilacı, oda spreyi bulunduğunu söyledi.
Kocaeli Valiliği 100'üncü yıl toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısına Kocaeli Valisi Ercan Topaca'nın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Güni, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel ve İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Karadeniz de katıldı.
Vali Ercan Topaca öncelikle uyuşturucu konusunda cezaların arttırılacağını söyleyerek konuşmasına söyle devam etti:
"Uyuşturucu konusunda yeni getirilen değişiklikle artık kullanıcılar da aynı şekilde cezalandırılacak. Onlar da artık bundan sonra bunu bilinçli bir şekilde alışkanlık haline getirdikleri tespit edilirse cezaya maruz kalacaklar. Uyuşturucu maddesinin içersine zehirli bir çok şey katılıyor. Bunlar böcek ilacı, sinek ilacı, oda spreyi gibi maddeler katılıyor. Bunlar da insan vucuduna son derece zarar veren öldüren maddelerden oluşuyor. Gençlerimiz bir iki kullanımda ya beyinlerinde kalıcı hasarlar oluşuyor ya da hayatlarını kaybediyorlar.
'HIZLI BİR ŞEKİLDE ÖLDÜRÜYOR'
Bonzai ve Jamaica gibi uyuşturucuların böbreklerde yoğun tahribat, halüsinasyon, paranoya, kilo kaybı, büyük ve iyileşmeyen sivilceler gibi etkenlerle birlikte hızlı bir şekilde ölümle sonuçlanmaktadır. Ada çayı, nane gibi bitkilere püskürtülerek emdirdilen, bağımıllık yapan ölümcül kimyasallar kullanılmaktadır. Bitkisel kısmının hiçbir etkisi olmadığından bu madde tamamen kimyasaldır. Okullar açılana kadar bu mücadelede önemli bir noktaya geleceğiz. Bunu hep birlikte göreceğiz. Onlara nefes aldırmayacağız, gece gündüz izleyip peşlerinden ayrılmayacağız."
'201 KİŞİ TUTUKLANDI'
Kocaeli'nde 2014 yılı ilk 7 ayında yapılan operasyonlarda 987 kilo eroin ele geçirildiğini söyleyen Topaca, "879 kilo esrar, 8 kilo 300 gram sentetik kannabinoid, 5 bin 915 uyuşturucu hap, 7 kilo afyon sakızı, 494 kenevir bitkisi ele geçirildi. Yakalanan bin 544 kişiden 201'i tutuklandı" diye konuştu.

FOTOĞRAF