KOCAELİ Üniversitesi'nde her yıl geleneksel olarak yapılan Bahar Şenliği, bu yıl üniversitede öğrenim gören 29 ülkeden 101 yabancı öğrencinin katıldığı Uluslararası Öğrenci Şenliği ile start aldı. Şenlikte öğrenciler, kendi ülkelerine ait yöresel kıyafetlerini ve kültürlerini tanıttı.
Kocaeli Üniversitesi Bahar Şenliği Uluslararası ve Eğitim Fakültesi Koordinatörlüğü'nde Amfi Tiyatro'da gerçekleştirildi. Kültürel tasarımlar, yöresel yemekler, halk dansları gibi etkinliklerin yapıldığı Uluslararası Öğrenci Şenliği'ne Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasret Çomak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat Celeb, Eğitim Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Servettin Bilir, öğretim üyeleri ve Kocaeli Üniversitesi'nde öğrenim gören 29 ülkeden 101 yabancı öğrenci ile üniversitenin diğer öğrencileri katıldı. Öğrencilerin kendi ülkelerine ait dans gösterileri ilgiyle izlendi. 
Uluslararası şenliğin ülkeler arasındaki dostlukları arttıracağını söyleyen Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak, "Bu şenlikte uluslararası öğrencilerle Türk öğrenciler birbirleriyle kültür alışverişinde bulunacaklar. Bu tür etkinlikler milletlerarası düzeyde bizi kaynaştıran, buluşturan ve daha çok işbiriliği geliştiren önemli etkinliklerdir. Şenlik boyunca çok iyi dostluk ve arkadaşlıklar kurulacağından eminim. Bu etkinliğin ülkeler arasında bir köprü olmasını diliyorum" diye konuştu.

CS(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)