KKOCAELİ İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube ekiplerinin yaptığı operasyonda gümrük kaçağı sigara ve kaçak akaryakıt ele geçirildi.
Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Ağrı ilinden kaçak akaryakıt ve sigara getirileceğini ihbarı üzerine harekete geçti. İlk olarak Körfez ilçesi Bölge Trafik mevkiinde durdurulan bir tankerden 30 bin 250 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Araç şoförü A.Ö., polis tarafından gözaltına alınırken, emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Aynı gün yine Körfez ilçesi Bölge Trafik mevkiinde başka bir TIR daha durduruldu. Araç içerisinde Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alınan arama kararına istinaden yapılan aramada toplam 162 bin 650 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayda yakalanan S.M.T. isimli şahıs alınan ifadesinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Operasyon kapsamında İzmit TEM Otoyolu Gültepe mevkiinde başka bir TIR daha durduruldu. Araç içerisinde yapılan aramalarda 73 bin 500 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. TIR sürücüsü Z.Ş. alınan ifadesinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.