İZMİT(Kocaeli), ()- KAPILARINI 17 Mayıs'ta açan Kocaeli Kitap Fuarı dün akşam sona erdi. Bu yıl 480 bin ziyaretçiyi ağırlayan, 350 yayınevinin katıldığı 29 sahaf ve 50 sivil toplum kuruluşunun da stand açtığı fuar süresince çok sayıda yazar da kitap imzalayıp söyleşilere katıldı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 6'ncısını gerçekleştirdiği kitap fuarına ilgi her yıl daha da artıyor. Katılımcı yayınevleriyle birlikte ziyaretçi sayısında da büyük artış görülen kitap fuarına, Kocaelili'lerin yanı sıra İstanbul, Sakarya, Bolu, Bursa, Yalova gibi yakın illerden de ziyaretçi akını gerçekleşti. 2012 yılında 355 bin,  2013 yılında 460 bin ziyaretçiyi ağırlayan ve turnike sistemi ile girilen Kocaeli Kitap Fuarı'na dün akşam kapanış saati itibarıyla gelen ziyaretçi sayısı 480 bin olarak tesbit edildi.
Kocaeli kitap Fuarı'nda bu yıl Balçiçek İlter, Markar Esayan, Vural Savaş, Ayşe Kulin, Mustafa Armağan, Zahide Yetiş, İsmet Özel, Senai Demirci, Kahraman Tazeoğlu, Murat Menteş, Üstün Dökmen, Ahmet Taşgetiren, Enver Aysever, Kadir Mısıroğlu, Ahmet Ümit, Bülent Yıldırım ve daha birçok yazar okurlarıyla buluştu. Fuarın son günü Tuncay Özkan da kitabını imzaladı. Farklı görüşlere sahip çok sayıda aydının okurlarıyla buluşarak, görüşlerini aktarma imkanı bulduğu Kitap Fuarı, dün gece son konuklarını ağırladıktan sonra kapatılarını kapattı.

MB(MB/COŞ) (FOTOĞRAFLI)