İSTANBUL'a meyve- sebze taşıyan Antalyalı nakliyeciler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır tonajlı araçların belirli saatler arasında geçişini yasaklayan kararının değiştirilmesi için kontak kapatma eylemi yaparken, Kocaeli Hali'nde ise herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı bildirildi. Kocaeli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Tüccarları Derneği Başkanı Hüseyin Balkaya, halde yeteri kadar stok olduğunu Kocaeli'nde bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi. 
Türkiye'nin bir çok iline meyve ve sebze taşıyan Antalyalı nakliyeciler, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ağır tonajlı araçların sabah 07.00- 10.00 ile akşam 16.00- 20.00 saatleri arasında geçişini yasaklayan kararının değiştirilmesi talebiyle kontak kapatma eylemine başlayınca gözler hallere çevrildi. Kocaeli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Tüccarları Derneği Başkanı Hüseyin Balkaya şöyle dedi: 
"İstanbul da yaşanan sıkıntı bizim ilimizde yaşanmıyor. Kamyoncuları haklı buluyorum. Köprüden geçemedikleri zaman sıkıntı yaşıyorlar. Bizim Kocaeli'de elimizde yeteri kadar stok var. Kocaeli'nde halkımız sakin olsun. Fiyatlarda kesinlikle bir artış olmaz. Şu andaki sebze ve meyve fiyatlar normal."