KOCAELİ Büyüşehir Belediyesi, 21 ayrı branşta faaliyet gösteren 221 amatör spor kulübüne malzeme desteğinde bulundu. 
Uluslararası İnterteks Fuar Alanı'nda Amatör Spor Kulüplerine malzeme desteği törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçe belediye başkanları,  Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar, malzeme desteği alacak spor kulüpleri yöneticileri ile sporcular ve çok sayıda kişi katıldı. 
Dağıtım töreninde yaptığı konuşmada sporun her çeşidine ve branşına destek verdiklerini ve destek vermeye de devam edeceklerini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasına söyle devam etti: 
"Sporda dostluk, paylaşmak, centilmence yarışmak, sevgi varsa orada biz varız. Eğer sporda silahlar konuşuyor palalar çıkıyorsa, bıçaklar konuşuyorsa orada spordan bahsetmek mümkün değil. Orada kavga var demektir. Biz o kinin o düşmanlığın içinde olmak istemiyoruz. Bizler yerel yönetimler olarak belediyeler olarak sporun her çeşidine ve branşına destek verdik ve destek vermeye devam edeceğiz. Bunu görev kabul ediyoruz."
Kocaeli’nde lisanslı sporcu sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Murat Aydın ise konuşmasında, "Sporcularımıza her yıl olduğu gibi bu yılda malzeme desteğinde bulunuyoruz. 9 yılda yaklaşık 10 milyon Tl’lik malzeme yardımı yapıldı. Son 5 yılda lisanslı sporcu sayımızı 150 bine çıkarttık. Bu sporcularımız yarınlar çok iyi düzeylere gelecektir" dedi.
Trende futbol, basketbol, güreş, atletizm, engelli güreş, engelli atletizm, atıcılık, boks, dağcılık, hentbol, karate, kickboks, masa tenisi, muaythai, özel sporcu branşları, tekvando, wushu, valeybol, sualtı ve satranç, branşlarında faaliyet gösteren kulüplere malzeme verildi.  EA(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)