KAYSERİ'de 7 katlı binanın terasındaki demirden yapılma çatı vinçle indirilmek istendi. Dengesi kaybolan vinç adeta şaha kalktı.
Merkez Melikgazi İlçesi Nuri Has Mahallesi Deliklitaş Caddesi'nde Türkiye Diyanet Vakfı Kız Ögrenci Yurdu'nun 7'nci katındaki profil demirden yapılma çatı kaldırılarak yerine 2 kat betonarme ek kat yapılması kararlaştırıldı. Bunun için çağrılan operatör Mehmet Argunhan yönetimindeki 38 PR 372 plakalı dev vinç ile geldi. Vinçle, sökülen ve havaya kaldırılan demir çatı indirilmek istendi. Ancak vinç, ağırlığa dayanamadı. Bunun üzerine vinci taşıyan kamyon, ön tekerleklerinin üzerinde sağlı sollu 12 arka lastiği ile aracın zeminde dengesi bozulmadan durmasını sağlayacağı düşünülen iki taraftaki paletleri ile yükselerek şaha kalktı. Vincin kulesi ise, Deliklitaş Caddesi'ne boylu boyunca uzandı. Trafiği kısmen engelleyen ve yolu kapatan bu iş kazasına polis ve trafik polisleri anında müdahale etti. Görgü tanıkları "Vinç, yeni katlar çıkmasi için demir çatıyı kaldırmak istedi. Bu sırada büyük bir gürültü ile kulesi asfalt yola düştü. Vinçte arka tekerlerinin üzerinde adeta şaha kalktı" diye konuştu.
Ölen ya da yaralanan olmadığı iş kazasında havaya dikilen vinci indirmek ve kulesini yoldan toplamak için iş makinaları getirildi.

FOTOĞRAFLI