HOLLANDA'da yaşayan Türk Halk Müziği sanatçısı Karsu Dönmez, Burdur Gölü'nün su seviyesindeki azalmaya dikkati çekmek için gölde 'Gesi Bağları' türküsüne klip çekti.
Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yaşayan 23 yaşındaki Karsu Dönmez, 'Gesi Bağları' türküsüne klip çekmek için Burdur'a geldi. Burdur Gölü'nün su seviyesindeki azalmaya dikkati çekmek için tekneyle göle açılan Karsu Dönmez, yönetmen Şafak Türkel ve ekibiyle klip çekti. Soğuk havaya rağmen çalışmalara ara vermeyen Dönmez, klip çalışmasının ardından yaptığı açıklamada, klibi önce Amsterdam'da çekmeyi düşündüğünü söyledi. Burdur Gölü'nün kurumaya başladığını öğrendiğinde Burdur'a gelmeye karar verdiğini anlatan Karsu Dönmez, "Gölün su kaybetmesine çok üzüldüm. Burada klip çekersek belki insanların ilgisini kuruyan göle çekebiliriz diye düşündük. Bu dünya sadece bizim değil, çocukların ve hayvanların da. Çocuklara güzel bir dünya bırakmalıyız" dedi.
'GÖL İÇİN ÇEKTİK'
Yönetmen Şafak Türkel klibi yazın çekmeyi planladıklarını vurguladı. Burdur Gölü'nün durumunu öğrenince Karsu Dönmez'in soğuk havaya rağmen Burdur'a geldiğine işaret eden Türkel, "Hem Karsu hem de ailesi Burdur Gölü konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Biz de bu nedenle klibi burada çekmeye karar verdik" diye konuştu.
Hollanda'da bir albüm yapan ve aralarında ABD'nin de olduğu pek çok ülkede konser veren Karsu Dönmez'in Gesi Bağları türküsü Türkiye'de piyasaya çıkacak albümde yer alacak. Karsu Dönmez, 17 Şubat'ta Ankara'da, 18 Şubat'ta İzmir'da 20 Şubat'ta ise İstanbul'da konser verecek.