KAYSERİ’de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde klasik otomobillerle 'Zafer Turu' yapıldı.
30 Ağustos Zafer Bayramı için Kayseri Park Alışveriş Merkezi ile Erciyes Klasik Otomobilciler Derneği (EKOD), 'Zafer Turu' düzenledi. Alışveriş merkezi önünde camlarına, kaputlarına ve bagaj kapaklarına Türk bayrakları asılı klasik otomobillerle tura çıkan sürücüler, Talas ilçesi yönünde turu yaptıktan sonra başlangıç noktasına geri döndü. Tura 20 klasik araç katılırken, EKOD Başkanı Kemal Nakipoğlu, kendisinin sahip olduğu 1950 model otomobilin en yaşlısı olduğunu söyledi.
Kendisinden 1 yaş büyük olan otomobiliyle tur attığını anlatan belirten Nakipoğlu, “1950 model otomobilimiz, tura katılan en yaşlı otomobil. 92’nci Zafer Bayramı'nı kutluyoruz. Buradaki otomobiller, ciddi emek sarf edilmiş çok değerli araçlar. Türkiye’de bu konuda sayılı araçlar var. Kayseri bu konuda bir üs olsun istiyoruz. Bugün bayram ve güzel bir görüntü vermeye çalıştık. İnsanların bayramlarda yüzü gülsün. Şu otomobillere bakıp da yüzün gülmemesi mümkün değil. İnsanlara sanki bir elma şekeri sunar gibi arabalar takdim ettik” dedi.
Kayseri Park Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Taner Aydın da dernekle ortaklaşa düzenledikleri Zafer Turu ile Zafer Bayramı’nı kutladıklarını söyledi. Klasik otomobillerin turunu izleyen vatandaşlar da hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

FOTOĞRAFLI