Mutlu YUCA- Taner BAYAR/BOLU, () - BOLU'da, 1950 model klasik otomobili satın alan Sinan Güler, 1.5 yıl içerisinde yaklaşık 45 bin TL harcayarak otomobili baştan aşağı yeniledi.
Bolu'da otomobil kiralama ve satışı yapan Sinan Güler, yıllardır imrenerek baktığı klasik otomobili komşusunun satmak istediğini öğrendi. Komşusundan 1950 model Opel Kapitan marka aracı 15 bin TL'ye satın alan Sinan Güler, araca yeniden hayat vermek için çalışmaya başladı. Aracın Almanya'da üretilmesinden dolayı orijinal parçalarını bulmakta güçlük çeken Sinan Güler, aylar boyunca yedek parça temin etmek için büyük uğraş verdi. Sinan Güler, Bolu Sanayi Sitesi'ndeki klasik otomobillerin kaporta ve boya işlerinden anlayan ustalarla birlikte 1.5 yılda aracı yaklaşık 45 bin TL harcayarak yeniden yarattı. Klasik otomobil, kaportasından boyasına döşemelerinden aksesuarlarına kadar yenilenerek trafiğe çıkmaya hazır hale getirildi. Üzerinde son rötuşları yapılan klasik otomobil trafikte de sürücülerin ilgi odağı haline geldi.
Komşusunun klasik otomobili sattığını öğrenince almaya karar verdiğini belirten Sinan Güler, "Klasik otomobili ilk aldığımızda mavi renkteydi. Aracı sil baştan yaratmak için her detayını inceleyerek çalışmaya başladık. Sanayideki dostlarımızla birlikte araç için 1,5 yıl emek harcadık. Alman otomobili olduğu için Amerikan araçları gibi yedek parçası bulunmuyor. Yaklaşık 45 bin TL harcayarak aracı yeniden yarattık. Aracın eski sahibi olan komşumuz bile aracın yeni halini görünce tanıyamadı. Klasik otomobili istenildiği takdirde düğünlerde gelin arabası olarak kiralamayı düşünüyoruz" diye konuştu.
Otomobilin boyasını yapan boya ustası İmdat Acar ise klasik otomobillerin boya işlemlerinin normal araçlara göre daha zor olduğunu belirterek, "Uzun uğraşlar sonucunda aracın boyasını söküp yeniden yapılan işlemlerin ardından farklı bir renge boyadık. Ortaya güzel bir eser çıktı" dedi.

MY,TB(MÇ/SS) (FOTOĞRAFLI)