İSTANBUL, () - İSTANBUL'da yarım yüzyılı devirmiş otomobiller, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Formula 1 pistinde Türk bayraklarıyla zafer turu attı. Daha sonra Bostancı Sahil Yolu'nu takiben Bağdat Caddesi'ne ulaşan araçlardan sallanan Türk bayrakları ve çalınan klasik klakson sesleri, Kadıköylülere nostaljiyi ve zafer gururunu birlikte yaşattı.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, (İKOD) ve İstanbul Ticaret Odası'nın işbirliğinde gerçekleşecek etkinliğe beklenenin çok üstünde yaklaşık 250 klasik araç katıldı. Saat 09.00'da araçların TEM Çamlıca gişelerden İstanbul Park Formula 1 pistine doğru hareket etmesiyle başladı. Yolda 250 civarında klasik aracı seyir halinde gören diğer sürücüler şaşkınlıklarını gizleyemediler ve coşkulu tepkiler sergilediler. Bu yıl ikincisinin organize edildiği Zafer konvoyunda klasikler ortalama 30 mil süratle 5.5 km'lik pistte 3 tur attılar. Bayrakların araçlardan sallanmasıyla büyük bir görsel şölen yaşandı.

Pistte atılan bayraklı zafer turlarının ardından,araçlar sahil yolu istikametinden Bağdat Caddesine giriş yaptılar.Aynı coşku burada da devam etti. Ulusal bayramların kutlanmasında çok hassas olan Kadıköylüler bu görsel şölene alkışlarla katkı sundular.İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla oluşturacakları cumhuriyet kortejlerinin hazırlıklarına şimdiden başladı.

FOTOĞRAFLI