ZONGULDAK'ın Alaplı İlçesi'nde her yıl Ramazan Bayramı'nın ardından düzenlenen ve halk arasında, 'Kızlar Bayramı' olarak bilinen 'Gençler Bayramı' na bu yıl fındık hasadı nedeniyle ilgi az oldu.
Ramazan Bayramı'ndan 1 gün sonra ilçe merkezinde gerçekleştirilen bayramda gençler, en güzel kıyafetlerini giyerek 700 metrelik Cumhuriyet Caddesi'nde gezdi. Gençler, birbirleriyle göz teması kurarak tanışmaya ve arkadaşlık kurmaya çalıştı.
Alaplı Belediye Başkanı CHP'li Nuri Tekin, özellikle köylerde oturan gençlerin fındık hasadında çalıştığını, bu yüzden katılımın az olduğunu söyledi. Ramazan Bayramı'ndan 1 gün sonra ve Kurban Bayramı'nın son gününde Gençler Bayramı etkinliğinin yapıldığını belirten Başkan Tekin, şöyle konuştu:
"Gençlerimizin ilçe merkezine gelip gezdikleri bir bayramdır. Halk dilinde 'Kızlar Bayramı' denir ama bu bayramın adı 'Gençler Bayramı' dır. Fındık toplama sezonu erken başladığı için gençlerin bir çoğu fındık tarlalarında fındık topluyor. Kurban Bayramı'nın 4'üncü gününde bu bayram daha etkin ve yoğun kutlanır. Gençlerimiz caddeleri doldurur."

FOTOĞRAFLI