Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ (Mersin), () - MERSİN'in Erdemli Belediye Encümeni, tarihi ve turistik Kızkalesi'nde gece yarısından sonra dövme yapan işyerlerinin kapatılması kararı aldı.
UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne giren ve eşsiz plajıyla yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği Kızkalesi'nde dövme yapan beş işletmenin faaliyetlerini gece yarısından sonra durdurma kararı tepkilere neden oldu. Yaz sezonu boyunca birçok ülkeden turisti konuk eden Kızkalesi'nde işletmelerin sabaha kadar açık olduğu belirtilirken yasak sadece dövme yapan işletmelere uygulanacak. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği bölgede 15 yıldır dövmecilik yapan Emrah Özdemir, kararın skandal olduğunu ve Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle bir uygulamanın olmadığını söyledi. Kızkalesi'nde 5 dövmecinin olduğunu ifade eden Özdemir, "Ben 15 yıldır burada dövmecilik yapıyorum. Burası turistik bir yer. Burada insanlar gündüz değil akşamları geziyorlar. İşlerimiz de akşamları daha yoğun oluyor. Ama saat 24.00'da iş yerlerimiz kapanırsa bizler nasıl iş yapacağız? Turizm bölgesinde böyle bir uygulama olur mu? Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz" dedi.
4 yıldır Kızkalesi'nde dövmecilik yaptığını söyleyen Erdal Tomarza ise dövme yapmak için gerekli belgelerin tamamına sahip olduklarını belirterek "Böyle bir uygulama Kızkalesi'ne yakışmıyor. Erdemli Belediyesi bu kararı ile hem bizi hem de Kızkalesi'ni zor durumda bırakıyor. Ben iş yerim için yılda 22 bin lira kira ödüyorum. Eğer saat 24.00'den sonra iş yerlerimiz kapanırsa bu parayı dahi ödeyemem. Böyle bir uygulama olmamalı. Dövmecilerin kime ne zararı var ki kapanıyor" diye konuştu.
BAŞKAN: KIZKALESİ'NİN DAHA GÜVENLİ OLMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Erdemli Belediye Başkanı MHP'li Mükerrem Tollu ise tepkiler üzerine şu açıklamayı yaptı:
"Kızkalesi turistik bir yer. Bizler de buranın daha güvenli ve daha ferah bir şekilde olması için çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede yaz sezonunda emniyet ve jandarma yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda tavsiyeleri doğrultusunda, Kızkalesi'nde faaliyet gösteren dövmecilerin gece saat 24.00'dan sonra, belediye encümeni kararı ile kapanması yönünde karar aldık."

FOTOĞRAFLI