ADANA'da pankreas kanseri tedavisi görürken kızının düğününe katılamayınca hastane odasında kıyılan nikahla tek çocuğu olan 26 yaşındaki Dilek Akyol'un mürüvvetini gören ve nikahtan 4 gün sonra yaşamını yitiren 51 yaşındaki Kadir Akyol'un cenazesi toprağa verildi.
Ceyhan İlçesi'nde ticaretle uğraşan ve bir süre önce rahatsızlanarak götürüldüğü hastanede pankreas kanseri teşhisi konulan Kadir Akyol, 10 ay önce 28 yaşındaki elektrik mühendisi Caner Kılıç ile nişanlanan kızının düğün tarihi olan 28 Mayıs'tan 1 gün önce fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Kızının mürüvvetini görmenin hayallerini kuran baba Kadir Akyol, hastalığına rağmen kızının düğününün yapılmasını istedi. Bunun üzerine aileler düğün töreni iptal edip sade bir nikah töreni yapma kararı aldı. Dilek ve nişanlısı Caner, 28 Mayıs'ta hastanenin 6'ıncı katındaki Kadir Akyol'un yattığı odada Adana Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün kıydığı nikahla evlendi. Hasta yatağında kızının mürüvvetini görmenin hayalini kuran ve son anlarında bu hayali gerçek olan Kadir Akyol, tedavi gördüğü hastanede dün saat 21.00 sıralarında yaşamını yitirdi.
Hastane morgundan alınan Kadir Akyol'un cenazesi Ceyhan İlçesi'ndeki Abdulkadirağa Camii'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Akyol'un cenazesi Asri Mezarlıkta gözyaşları arasında toprağa verildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile Ceyhan Belediye Başkanı AK Partili Alemdar Öztürk'ün de katıldığı cenaze töreninde Döndü Akyol, eşinin mezarına kapanıp 'Meleğim, sensiz ben yaşayamam, ölürüm' diyerek ağıt yaktı. Sinir krizi geçiren Döndü Akyol'u Başkan Hüseyin Sözlü teselli etmeye çalışırken, kızı Dilek Kılıç da cenazede ayakta durmakta güçlük çekti.
Düğün törenini iptal ederek hastane odasında kıydırdığı nikahla babasının son arzusunu yerine getiren Dilek Kılıç ile eşi Caner Kılıç birlikte mezarlıkta taziyeleri kabul etti.


ŞÖ(BK/AK) (FOTOĞRAFLI)