Mehmet Ali DİNLER / KIZILTEPE(Mardin), () - MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde sık sık elektrik kesilmesine tepki gösteren çiftçiler, DEDAŞ binası önünde protesto gösterisi yaptı.
DEDAŞ elektrik arıza binasına gelen çiftçiler, elektriklerin sürekli kesildiğini savunarak,  eylem yaptı. Zaman zaman gergin anların yaşandığı gösteriye katılan çiftçiler, sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istedi. Çiftçiler tarla sulama döneminin bitmesine rağmen artık soğuk bir bardak su bulamadıklarını belirterek, DEDAŞ yetkilileriyle görüşmek istedi. Ancak yaklaşık bir saat devam eden eylem süresince herhangi bir yetkili ile görüşemedi.
Çiftçiler eylem yaparken, elinde elektrik kablosu ile DEDAŞ arıza binasına çıkan adı öğrenilemeyen bir kişi, elektrik kesintisini proteso için intihar edeceğini söyledi. Ellerindeki kablolarla damın üzerinden geçen yüksek gerilim hattına değdirerek intihar etmek isteyen kişi, kablolardan enerji akımı kesildiği için dikkate alınmayınca, kendiliğinden intihar girişiminden vazgeçti.
Olay yerine gelen Kızıltepe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen'in görüştüğü çiftçiler, yaklaşık bir saat süren eylemlerine son vererek, DEDAŞ binasından ayrıldı.

FOTOĞRAFLI