Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - KIRIKKALE'nin Karakeçili ve Çelebi ilçesi sınırları içerisinden geçen Kızılırmak Nehri üzerine kurulup işletilmesi planlanan Hidro Elektrik Santrali (HES) için protesto gösterilerinde bulunuldu. Köy halkı Sema Regülatörü ve HES projesinin durdurulmasını istedi.
Karabucak köyünde yapılan protestoya İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serhan Bolluk, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kırıkkale Şube Başkanı Yakup Sevinç, sivil toplum örgütü üyeleri, Karabucak, Alıcıyeniyapan, Halildede, Kaldırım köyü muhtarları ve vatandaşlar katıldı. HES projesinin yapıldığı alan protestocular tarafından gezildi. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bolluk burada yaptığı açıklamada, "Proje alanını gezdik, verimli tarım arazileri kullanılmaz hale geliyor. Arazi sahipleri köylümüz bu projeyi istemiyor. Projenin iptal edilmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.
Karabucak Köyü Muhtarı Yahya Çağlayan, Alıcıyeniyapan Muhtarı Tuncay Gündüz ve Halildede Köyü Muhtarı Aslan Ünsal yaptıkları açıklamalarda, halk HES projesine karşı durduğunu, tarım arazilerinin elden gittiğini, hayvancılığın biteceğini, projenin köylüye zararı vereceğini ve doğal güzelliğin de sona ereceğini iddia ettiler.

EG(AY/COŞ) (FOTOĞRAFLI)