ANKARA’nın Kızılcahamam İlçesi’nde bu yıl ilk kez düzenlenen 21 kilometrelik Kızılcahamam Jeoparkı Yarımaratonu ve 10 Kilometre Koşusu’nda dereceye girenlere dağıtılacak kupalarla madalyaların bir bülümünün çalınmasının ardından, para ödüllerinin de verilmediği ortaya çıktı.
Türkiye Atletizm Fedarasyonu’nun 2014 yılı faaliyet programında yer alan '21 Kilometrelik Kızılcahamam Jeoparkı Yarı Matonu ve 10 Kilometre Koşusu, Kızılcahamam Belediyesi ve Tempo Doğa Kulübü (TEDOK) desteğiyle dün koşuldu. Bu yıl ilk kez düzenlenen ve Sarköy Köyü’nden başlayan koşuya 35 ilden toplam 370 kadın ve erkek sporcu katıldı. Yaş gruplarına göre toplam 20 kategoride yapılan yarışlarda ilk üçe girenler kupa almaya hak kazandı. Yarışların ardından sporculara kupa ve madalyalarının dağıtılması için Kızılcahamam Perihan Erdoğan İlkokulu bahçesindeki törene Kızılcahamam Kaymakamı Mustafa Çit, Belediye Başkanı Coşkun Ünal, TEDOK Başkanı Selim Erdal ve Atletizm Federasyonu Temsilcisi Ahmet Altun da katıldı. Yarışan tüm sporculara katılım madalyası ve dereceye giren sporculardan 30’una kupaları verildi. Ardından dereceye giren diğer 30 sporcuya kupalarının dağıtılmasına geçildiğinde, 30 kupa ile 100 kadar madalyanın çalındığı ortaya çıktı.
Kupalarını alamayan sporcular ile organizasyonu yapan yöneticiler arasında tartışma çıktı. TEDOK Organizasyon Sorumlusu Kıvanç Galip Özer ile Çiğdem Özcan sporcuları yatıştırmaya çalışsa da başarılı olamadı.
Belediye Başkanı Coşkun Ünal, "Bütün madalya ve kupalar için size ödeme yaptık. Organizasyonda hata olmaması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. Bu nasıl bir rezalet?" diyerek, organizasyon sorumlusu Özer’e çıkışması üzerine ortam iyice gerildi. Özer, "Söz veriyorum, mağdur olan tüm sporcuların kupalarını adreslerine göndereceğiz" dedi.
PARA ÖDÜLLERİ DE VERİLMEMİŞ
Kızılcahamam Belediye Başkanı MHP’li Coşkun Ünal, bugün muhabirine yaptığı açıklamada, "Hiçbir aksaklığın yaşanmaması için her türlü fedakarlığı ve maddi yardımı yapmamıza rağmen organizasyonda rezalet üzerine rezalet yaşandı. Kupa ve madalyaların bir bölümünün çalınmasının ardından dereceye girenlerin para ödüllerinin de ödenmediği ortaya çıktı. Sorumlularından hesabını soracağım. Kızılcaham’ın adını kimse bu şekilde lekeleyemez. Sporcuların kupaları, madaylaları ve para ödülleri verilecek" dedi.

YA(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)