TÜRK Kızılayı Manisa Şubesi’nin genç gönüllüleri engelliler için 'En Zeybek' projesi hazırladı. Gönüllü 4 genç, engelli çocuklara zeybek öğretmeye başladı. 19 engelli öğrenci 12 ayın sonunda Kızılay’ın gençleri sayesinde zeybek oynamayı öğrenecek.
Engelliler, Kızılay Manisa Şubesi’nin gönüllü gençleri sayesinde zeybek oynamayı öğrenmeye başladı. Manisalı 4 üniversite öğrencisi, 'En Zeybek' projesini hazırlayarak Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’nden hibe desteği aldı. 4 bin 950 euroluk proje ile ZİÇEV Makbule Ölçen Eğitim Kurumu Öğrencilerine halk oyunları öğretilerek ritim duygusu kazandırılacak. Projeyi hazırlayan gönüllü üniversite öğrencileri Enver Kurul, Gökberk Arslan, Özge Özatan ve Gözde Nüfusçu engelli öğrencilerle bir araya gelerek çalışmalara başladı. Halk oyunları eğitmeni Gül Egel eşliğinde zeybek öğrenmeye başlayan 19 engelli öğrenci, ilk derste tüm hünerlerini sergiledi.
12 AY SÜRECEK
Projenin 12 ay süreceğini söyleyen Kızılay gönüllülerinden Enver Kurul, engellilere zeybek oyunu öğreterek ritim duygusunu geliştirmek istediklerini bildirdi. Engellilerin toplum içerisinde daha fazla yer almaları için bu projeyi geliştirdiklerini dile getiren Kurul, “Biz engelliler için bir şey yapmak istedik. Onlar için hazırladığımız proje büyük ilgi gördü ve destek aldı. Manisa’da engelliler için çok fazla etkinlik yok. Okula aldığımız ritim aletleri projenin sonunda okulda kalacak. Öğrenciler 12 ayın sonunda zeybek oynamayı öğrenmiş, ritim duygusu gelişmiş insanlar olacak” dedi.
Genç Kızılay gönüllüsü Enver Kurul, proje kapsamında engelli öğrencilere Kızılay ile ilgili bilgilendirme yapacaklarını belirterek, afet zamanında yapılacaklarla ilgili eğitim vereceklerini dile getirdi. Engelli öğrenciler eğitmenleri ve Kızılay gönüllüleri ile birlikte tüm hünerlerini sergileyerek zeybek oyununu öğrenmek için ilk adımları attı.