Recep DEMİRCİ/ ERZİNCAN, () - ERZİNCAN’da konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, savaş koşulları altında Gazze'ye 20 ton ilaç gönderdiklerini bildirdi.
Türk Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lüfti Akar beraberinde Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ile birlikte Erzincan’da kurulan mineralli su işleme fabrikasında incelemelerde bulundu. Maden suyunun satılmasından elde edilen gelirin Türkiye ve dünyadaki muhtaçların ihtiyaçları için kullanacaklarını ifade eden Ahmet Lütfi Akar, savaş devam ederken 29 Temmuz günü sınırdan geçerek 20 ton ilacı Gazze'ye ulaştırdıklarını belirtti. 
İlaç sevkiyatının devam edeceğini anlatan Akar, Mısır'a da ilaç göndermek için çalışma yaptıklarını bildirdi. Kuzey Irak'ta kamp kurulması ve Kızılay'ın 3 öğün ekmek ve yemek vermesi için çaba harcadıklarına işaret eden Akar, bayram öncesi 47 TIR'ı Kuzey Irak'taki Telafer kentine gönderdiklerini söyledi. Akar şöyle devam etti: "Çok önemli iki meselemiz var. Biri Gazze’de İsrail’in katliamı neticesinde zulme uğrayan Gazzeli kardeşlerimizin pozisyonu. Bir diğeri kuzey Irak’ta IŞİD adlı bir örgütün zulmü karşısında yerlerinden olan 100 bine yakın Kuzey Iraklı Türkmen’in içinde bulunduğu durum. Dram ve Kızılay’ın bununla ilgili faaliyeti. Her iki konuda da bütün gücümüzle çalışmaktayız. Hem Gazze hem de Telafer için yardım bekliyoruz. Türkiye’nin sorumluluğu, coğrafyası, pozisyonu itibariyle, hamiyet perverliği ile dini itibariyle, milli gelenekleri itibariyle her türlü. Türkiye’nin eli mahkum bunlara yardım etmeye. Hem Gazzelilerin hem Kuzey Iraklıların bizden başkada elinden tutanı yok. Türk Kızılay’ı olarak, milletimizin merhamet eli olarak bu yardımları yapmaya, biz üzerimize düşen görevi ifa etmeye devam edeceğiz."

FOTOĞRAFLI