KIZILAY Genel Başkanı Ahmet Lüfti Akar, Erzincan'da Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığının (AFAD) yönetiminde 220 bine yakın Suriyeli göçmenin Kızılay kamplarında barındığını söyledi. Akar, "Türk Kızılay'ı olarak bizim çok önemli yaptığımız diğer bir hizmet var. O hizmette ‘Zero point’ veya ‘On the border’ denilen sıfır noktasından Suriye içine yapmış olduğumuz yardımlardır. Bunu sadece ve sadece Türk Kızılay'ı tek başına yapmaktadır" dedi.
Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Akar, Afetlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Kolabaş ve İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım ile birlikte Erzincan'a gelerek Kızılay Maden Suyu Fabrikasının inşaatında inceleme yaptı. Kızılay Afet Müdahale Merkezinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ahmet Lütfi Akar, AFAD’ın yönetiminde Kızılay'ın katkılarıyla yaklaşık 220 bine yakın Suriyeli göçmeni kamplarda barındırdıklarını bildirdi. Suriyelilerin barınma ve yiyecek ihtiyaçlarını Türk Kızılay'ı olarak karşıladıklarını vurgulayan Akar, şöyle devam etti:
"Ayrıca Türk Kızılay'ı olarak bizim çok önemli yaptığımız diğer bir hizmet var. O hizmette ‘Zero point ‘dediğimiz veya ‘On the border’ denilen sıfır noktasından Suriye içine yapmış olduğumuz yardımlardır. Bunu sadece ve sadece Türk Kızılay'ı tek başına yapmaktadır. Türkiye’den elde edilen yardımların Suriye’nin içlerine kadar yollanma hizmetini görmekteyiz. Tabi sivil toplum örgütlerimiz ve devletimiz de bize yardım ediyor.
Çok büyük bir operasyon yapıyoruz. Şu kadarını söyleyeyim. Tek kalem malzemeden bahsedeceğim insani yardım malzemesi olarak. Bir kalemde 50 bin ton un oraya götürdük. 50 bin ton un yaklaşık olarak 2 bin 500 civarında TIR ile götürüldü. Bütün ihtiyaç malzemeleri, bebek mamaları, taze ekmek, ilaç gibi malzemeleri de sürekli sevk ediyoruz."