Turan KOYUNCU/SİİRT, () - SİİRT'te geçen yıl 13 ve 17 yaşındaki iki kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Siirt Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Abdullatif Çekin, ilk duruşmada tahliye edildi.
Siirt'te geçen yılın temmuz ayında Siirt Belediye Başkan Yardımcısı 10 çocuk babası 63 yaşındaki Abdullatif Çekin, park halindeki otomobilinde 17 yaşındaki M.A. ve kardeşi 13 yaşındaki S.A.'ya cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınmıştı. Polisteki soruşturmasının ardından adliyeye sevk edilen Çekin, nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol kararı verilerek serbest bırakılmıştı. Daha sonra yapılan itiraz üzerine Çekin, tutuklanıp cezaevine konuldu. Tutuklanan Çekin, partisi BDP'den ihraç edilirken, başkan yardımcılığı görevinden de alınmıştı.
Hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istenen Abdullatif Çekin, bugün Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme Çekin'i, suçun vasfınan ve mahiyetinin değişebileceği ve tutukluluk süresini göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi.

TK (GG/RT) (FOTOĞRAFLI)