Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR’in Çeşme İlçesi'nde yaklaşık 8 ay önce, birlikte olduğu 2 çocuk annesi 44 yaşındaki Tülin Şenyıldızoğlu’nu, kıskançlık nedeniyle çıkan tartışmada döverek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 40 yaşındaki Güner Aslan, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, geçen yıl 1 Ağustos'ta, Çeşme İlçesi Ilıca Mahallesi, 5123 Sokak numara 21/1’deki evde meydana geldi. Dalyan Mahallesi’nde, bölgeye özgü sandviç türü olan kumru satışı yapan işyeri bulunan evli Güner Aslan, bir süredir birlikte olduğu 2 çocuk annesi Tülin Şenyıldızoğlu’nu, taksiyle Çeşme Devlet Hastanesi’ne bıraktı. Buradakilere Şenyıldızoğlu’nun trafik kazası geçirdiğini belirten Aslan, daha sonra hastaneden ayrıldı. Yapılan kontrolde kadının yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Doktorlar, Tülin Şenyıldızoğlu’nun vücudundaki darbe izlerini fark edip durumu polise bildirdi. Güner Aslan’ın, bayıltıncaya kadar başına vurarak dövdüğü Şenyıldızoğlu’nu, hastaneye ölü getirdiği saptandı. Aslan’ın çeşitli suçlardan poliste kaydının bulunduğu belirlendi. Olay sırasında, Şenyıldızoğlu’nun 16 yaşındaki kızının evde bulunmadığı anlaşıldı. Polis, yaşamını yitiren kadını hastaneye bırakan Güner Aslan'ı yakalayıp gözaltına aldı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Aslan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanık Güner Aslan hakkında, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı.
İzmir 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasına ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan sanık Güner Aslan ile davanın tarafları ve avukatları katıldı. Olay gecesi alkollü olduğunu ve Şenyıldızoğlu’nun evine gittiğini, burada kıskançlık nedeniyle aralarında tartışma çıktığını söyleyen sanık Güner Aslan, "Bana ağır sözlerle hakaret etti. Eşimden korktuğumu belirtti. Tülin'i kıskanıyordum. Bana 'Sen bana karışamazsın' dedi. Bu sözleri beni çıldırttı. Alkolün de etkisiyle ne yaptığımı bilmiyordum. İnsan sevdiğini neden öldürsün? Böyle olmasını ben de istemezdim. Yaralı olarak alıp hastaneye götürdüm. İnsan bir kez pişman olur, ben ise aylardır pişmanım. Vicdan azabı çekiyorum" dedi.
Mahkeme başkanı Erhan Atlı da "Sen evli bir adamsın, çoçukların var. Neden bu tür işlere giriyorsun. Evinde eşin ve çocukların seni bekliyor. Sen ise başka bir kadının evindesin. Alkol de alınca ne yaptığınızı bilmiyorsunuz. İçmesini bilmiyorsanız içkiyi de içmeyin" dedi.
Kısa bir aranın ardından, Erhan Atlı başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanık Güner Aslan'ı önce ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Ölenin söylediği öne sürülen hakaret içeren sözleri hafif tahrik sayıp cezayı 18 yıl hapse indirdi. Ardından duruşmadaki iyi halinden dolayı cezayı 15 yıl hapse indirdi.

BK(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)