TUNCELİ'de nevruz kutlamalarına katılan BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Tunceli'de CHP'nin tekçi zihniyette olduğunu ileri sürerek, "Biz bu zihniyeti yok etmek için ayaklanıyoruz, biz bu zihniyeti yerin dibine batıracağız.Türkiye halklar bahçesi olacak, tekçi zihniyete burada yer yok, katliamcı zihniyete burada yer yok" dedi.
Tunceli'de bugün yapılan nevruz kutlamalarına BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Kutlamalar öncesinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık gruplar Seyit Rıza Meydanı'na yürüdü. Devrim şehitleri adına yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ardından Sebahat Tuncel, yaptığı konuşmada yapılan büyük mücadele ve bedeller sonrası bugün bayram havasında kutlandığını söyledi. Tuncel, geçen yıl Abdullah Öcalan'ın mesajının ardından artık yeni bir dönem başladığını belirterek, şöyle dedi:
"Biz kendi irademizle yeni bir süreç başlatıyoruz. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için yeni stratejik bir hamle başlatıyoruz. Sevgili Dersimliler 1 yıldır Kürt halkı kendi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdi. Ama devlet hiçbir adım atmadı, çözümün gelişmesi için hiçbir adım atmadı. Aksine süreci provoke edecek, süreci engelleyecek adımların içinde oldular. En büyük örnek Sakine Cansız ve iki arkadaşına yapılan suikastı, bu suikastla süreci engellemeye çalıştılar. Başbakan Urfa konuşmasında bu eylemi paralelcilerin yaptığını ve barış sürecini engellemek istediklerini söylüyor. O zaman neden katilleri bulmuyor? Bulsun katilleri çıkarsın ortaya, madem bütün bunları biliyorsa eğer başbakan bu failleri bulup ortaya çıkarmazsa bu suça ortaktır."
BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Tunceli yöresine ait giydiği yöresel kıyafetle konuşmasında CHP'yi eleştirdi. Kışanak, "Biz biliyoruz ki, CHP bu düzenin devamcısıdır, onların bugünkü düzenden hiçbir farkı yok. Şunu da Dersim'de söylemek istiyorum, bizim şahıslar ile hiçbir zaman sorunumuz yok. Sayın Kılıçdaroğlu belki bu partinin başında ama biz onun şahsıyla ilgili değiliz, biz CHP zihniyeti ile ilgiliyiz CHP zihniyetine karşıyız. CHP zihniyeti bugün kutlama yaptığımız bu meydana Kışla Meydanı diyen zihniyettir. Buraya Kışla Meydanı diyen Dersim demez, Tunceli der. Her şey bu kadar açıktır bu kadar ortadadır" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavuş ile 'Bozkurt işareti' yaptığını hatırlatan Kışanak, şöyle konuştu:
"İşte bu gerçek CHP zihniyetidir, biz bu zihniyeti karşıyız. Türk İslam modelini bu ırkçı, bu katliamcı, bu tekçi zihniyetin bugün CHP üzerinden yeniden hortlatılmak istendiğini görüyoruz. Vicdanı, aklı olan. bu ülkenin değerlerine zerre kadar saygısı olan hiçbir insan bu zihniyeti kabul edemez. Dersim'de bu zihniyeti kabul edemez, Dersim direnişin kalesidir. Bunlara en güzel cevabı verecektir. Hala geleneksel olarak CHP'nin yanında olanlar var, hala laiklik korkusu ile CHP'ye oy verenler var. Ben burada onlara sesleniyorum, bu Dersim'e yapılabilecek en büyük zülümdür. Dersim ittihat terakki zihniyeti ile mücadele etmiş, direnmiş, isyan etmiş, katliamlar yaşamış bir kenttir. Biz bu zihniyeti yok etmek için ayaklanıyoruz, biz bu zihniyeti yerin dibine batıracağız.Türkiye halklar bahçesi olacak, tekçi zihniyete burada yer yok, katliamcı zihniyete burada yer yok. Dersim böylesine bir kenttir. Demokrasinin özgürlüklerin. Halkların kardeşliğinin en güçlü yapan kentimizdir Dersim."

FD(GG/İD) (FOTOĞRAFLI)