KOCAELİ İl Jandarma Komutanlığı'nda 353-1 dönem olarak vatani görevini yapan 250 kısa dönem er, alışılmışın dışında ilk kez askeri birlik dışındaki spor salonunda düzenlenen törenle yemin etti.
İl Jandarma Komutanlığı emrinde vatani görevini kısa dönem olarak yapan 250 er için düzenlenen yemin töreni, İzmit kent merkezindeki Şampiyon Hasan Gemici Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene Vali Ercan Topaca, EDOK Komutanı Tümgeneral Muharrem Yavaş, İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek, Başsavcı Emin Özler, Adalet Komisyonu Başkanı Yusuf Coşkun, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Akif Aktaş ile aileler ve davetliler katıldı.
Törende bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından 250 er yeminlerini etti. Kısa dönem erler adına konuşan er Erdi Ögetürk, "Büyük Öndere söz verdik. Yurdun dört bir yanından gelerek burada sevgide birleştik. Çalıştık, ter döktük. Az önce ettiğimiz yeminle resmen asker olduk. Vazifemize sımsıkı sarılacağız. Bizleri yetiştiren ailelerimize söz verdik. Emeğiniz boşa gitmeyecek" diye konuştu.
SİZLERE GÜVEN TAMDIR
İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek de yaptığı konuşmada  "Kısa sürede kışlaya alıştınız. Belki de bir ömür boyu sürecek arkadaşlıklar edindiniz. Şanlı bayrağımızın gölgesinde, ailelerin şahitliğinde gerektiğinde vatan için seve seve kendinizi feda edeceğinize and içtiniz. İçtiğiniz andın anlamı, teminatı şeref ve namus, bedeli de gerektiğinde canınız ve kanınızdır. Nöbet sırası artık sizlerdedir. Milletin sizlere güvenci tamdır" dedi.
KENDİ ÇOCUĞUMUZ GİBİ
Kocaeli Vasi Vali Ercan Topaca da bir konuşma yaparak askere güvenen bir millet olduğumuzu belirtti. Topaca, "Askerine güvenen bir milletiz. Çünkü bu ocak Peygamber ocağı. Burada yapılan vazifede kutsal, onu yapanlar da bizim nezdimizde mübarektir. Ailelere sesleniyorum: Hiç tereddüt etmeyiniz. Onlar devletin sıcak himayesindedir. Onlara gözümüz gibi kendi çocuğumuz gibi bakacağımızdan hiç şüpheniz olmasın" diye konuştu.
Yemin töreninde ayrıca 1999'da mayının patlaması sonrasında gazi olan Çavuş Deniz Kılıç ile 1992 yılında Hakkari'de girdiği silahlı çatışma sonrasında yaralanan gazi er Bayram Damar'a gazilik rozetlerini taktı. Tören sırasında birçok asker ailesi duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.