EDİRNE Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, binek otomobillere de kış lastiği zorunluluğu getirilmesi ardından D-100 karayolunda denetim yaptı. Sürücülerin genellikle yönetmeliğe uygun  kış lastiği taktığı görülürken, kurallara uymayan araçlara 77 lira idari para cezası kesildi.
Denetimin başlaması ile birlikte Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube ekipleri, Edirne- İstanbul D-100 karayolu Atatürk Bulvarı üzerinde kış lastiği denetimi yaptı. Şehir merkezinden gelen araçlar durdurularak lastikleri trafik ekipleri tarafından kontrol edildi. Genellikle sürücülerin yönetmeliğe uyarak kış lastiği taktığı belirlenirken, kurallara uygun lastik kullanmayan sürücülere 77 lira para cezası kesildi ve en 7 gün içerisinde kış lastiği takmaları gerektiği ifade edildi.
77 LİRA CEZA VE 7 GÜN SÜRE
Edirne Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Bahadır, kış lastiği takma zorunluluğunun binek araçlar içinde zorunlu hale geldiğini ifade ederek şunları söyledi:
"Emniyet Genel Müdürlüğü'nün genelgeleri kapsamında 1 Aralık- 1 Nisan tarihleri arasında hususi otomobillere de dahil olmak üzere tüm araçlar kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Bu amaçla Edirne’de Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü olarak uygulamalara başladık. Sürücüler kış lastiği takmadığı zaman yollarda kalıyor, diğer sürücülerin yola devam etmesine engel oluyorlar. Bunun için aralıksız olarak uygulamalara devam ediyoruz. İlgili trafik maddesinden, teknik şartlara uymamaktan birinci seferde 77 lira para cezası yazıyoruz. Ayrıca sürücülere 7 gün süre veriyoruz. İkinci kontrolde kış lastiği takılmaması halinde bu sefer aracını otoparka bağlıyoruz. Kış lastiği takması halinde otoparktan çıkmasına izin veriyoruz. Edirne’de kış mevsimi oldukça sert geçiyor. Ekiplerimiz trafik akışını sürekli daim tutmak amacıyla uygulamaya devam edecek."