Mehmet ÇINAR / ANTALYA, () - GEZİ Parkı eylemlerinde 'kırmızı fularlı kız' olarak tanınan 21 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil için Facebook'ta oluşturulan 'Ayşe Deniz Karacagil'e Özgürlük' sayfası, genç kızın PKK'ya katılmasının ardından hacklendi. Yüzüne kırmızı fular takan bir genç, Mubarhack Tim'in sayfayı hacklediğini duyurdu.
Antalya'daki Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan ve kırmızı fularıyla sosyalizm propagandası yapmakla suçlanan Ayşe Deniz Karacagil'in PKK'ya katıldığını açıklaması sonrasında, yargılandığı Gezi davalarından beraati için Facebook'ta oluşturulan kampanya sayfası, Türk Hackerlar tarafından ele geçirildi. Kendisine Mubarhack Tim diyen hacker grubu tarafından Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan'a ait Facebook hesabı da hacklendi.
KIRMIZI FULARLI HACKER
Karacagil'in 4 ay 20 günlük cezaevi sürecinde oluşturulan 'Ayşe Deniz Karacagil'e Özgürlük' isimli topluluk sayfasını ele geçiren 'Mubarhack Tim' isimli hacker grubu adına sayfaya yüklenen bir videoda, yüzüne kırmızı fular takmış bir genç konuşma yapıyor.
Kırmızı Fular ile yüzünün bir kısmını gizleyen hacker yaptığı konuşmada küfürler ederek, "Dağa gidip PKK'yı savunan bir kıza özgürlük diyorsunuz. Buna müsaade mi edeceğiz?" diyor.
Sayfada ayrıca yine içinde küfürlerin de bulunduğu yazılı bir açıklama da yapılıyor. Bu açıklamada, "Biz Türk Hackerlar olarak Türkiye'nin internetini kullanarak sizlere Kürdistan hayalleri kurdurmayacağız" deniliyor. 
TERÖRLE MÜCADELE İNCELEME BAŞLATTI
Diğer yandan Ayşe Deniz'in dağa çıkarak Rojava'da PKK'ya katılmasına yönelik Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'nce bir inceleme başlatıldı. İnceleme kapsamında Ayşe Deniz'in eşinden boşanan ve Olympos'ta bir pansiyonda çalışan annesi 50 yaşındaki Nuray Erçağan, Almanca rehberliği yapan babası 55 yaşındaki Ömer Faruk Karacagil, aile bireyleri ve arkadaşlarının ifadelerine başvuruluyor.
Yapılan sorgulamalarda ise çıkışı nasıl yaptığı, kimler tarafından yapıldığı, kendi iradesiyle mi gittiği, yoksa kaçırıldığı mı gibi sorular yöneltiliyor.
Baba Ömer Faruk Karacagil, kızının 98 yıl hapis cezasını duyunca korktuğunu düşündüğünü, ama kendi bilgisi dahilinde hareket etmiş olabileceğini söyledi. 'Geri gelmesini ister misin?' şeklinde soru da yöneltildiğini belirten baba Karacagil, "Kim istemez ki kızının geri gelmesini" dedi.

FOTOĞRAFLI