ANTALYA'da Gezi Parkı ve ODTÜ protestoları sonrası çıkan olaylar nedeniyle tutuklanan 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil ve 25 yaşındaki Murat Sezgin ile aynı yaştaki Mustafa Cihan Yılmaz'ın ara tutukluluk incelemesinde, mahkeme heyeti, tutukluluk durumlarının devamına karar verdi.
Antalya'da Gezi Parkı, Ahmet Atakan'ın ölümü, 12 Eylül darbesinin yıldönümü ve ODTÜ'de yaşananları protesto gösterilerine katılan Ayşe Deniz Karacagil, Murat Sezgin ve Mustafa Cihan Yılmaz, 2 Ekim günü gözaltına alındı ve aynı gün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
'Taktıkları kırmızı renkli fuların sosyalizmi simgelediği' yönündeki ifadelere polis sorgusunda ve iddianamede yer verilen Ayşe Deniz Karacagil, 11 Ekim günü Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nden Alanya- Mahmutlar L Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Murat Sezgin ve Mustafa Cihan Yılmaz ise Antalya L Tipi Cezaevi'nde kaldı.
2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçundan yargılanan Ayşe Deniz Karacagil, Mustafa Cihan Yılmaz ve Murat Sezgin için avukatlarının itirazı üzerine Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün tutukluluk incelemesi yapıldı.
Mahkemede tutuklu avukatları tahliye istedi. Ancak mahkeme, kaldıkları süre, yüklenen suçlar ve henüz mahkemede ifade vermemiş olmaları nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Ayşe Deniz Karacagil'in avukatı Hakan Evcin, mahkemenin klasik nedenler ortaya koyduğunu belirterek, “Artık umudumuz 6 Şubat'taki mahkemede" dedi.
Ayşe Deniz Karacagil, Mustafa Cihan Yılmaz ve Murat Sezgin'in hakim karşısına çıkacakları ilk duruşma ise 6 Şubat 2014 günü Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılacak.