Cihan KAYA/ORTACA (Muğla), () - MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'ndeki bir otel inşaatı, kuluçka döneminde olan kırlangıçların duvarlara 200'e yakın yuva yapması üzerine durduruldu. Kırlangıçlara zarar verilmemesi için inşaata geçici süre ara verildiği belirtildi.
Dalyan Mahallesi'nde Yücel Okutur'a ait yapımı süren Resort Spa Otel'in duvarlarına, kırlangıçlar yuva yaptı. İki aylık bir zaman içinde 200'e yakın yuva yapan kırlangıçların kuluçkalama döneminde olması nedeniyle herhangi bir zarar görmesini istemeyen Yücel Okutur, inşaat çalışmalarına ara verilmesi kararını aldı. Bir hafta içinde yavruların yumurtalardan çıkmasının beklendiğini kaydeden Okutur, "Kuşların yuva yapması nedeniyle inşaatı durdurduk. Kuşların bir an önce kuluçka döneminden çıkmasını bekliyoruz. Bazı yavruları yumurtadan çıktığını gördük. Diğer yavrularında yumurtadan çıkmasını ve yuvalarından ayrılmasını bekliyoruz ki inşaatımıza devam edelim. Kırlangıçların ve yumurtalarının zarar görmesini istemiyoruz. Kuluçka dönemi bitince inşaata kaldığı yerden başlayacağız. Bir hafta kadar sürebilir" dedi.
Öte yandan, otelin kaba inşaatının bittiği, ince işlerinin kaldığı, bunun da inşaat yasağı kapsamına girmediği de belirtildi.

FOTOĞRAFLI