"GÜREŞLERİN ERTELENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL”
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar tesislerine yakın 200 metrekarelik  alanı su bastığını ifade ederek tüm tedbirlerin alındığını söyledi. Dün gece suyun yükselmesi ile birlikte gelen suların sabaha kadar yapılan çalışmalarla temizlendiğini kaydeden Gürkan şunları söyledi:
"Edirne’de son 10 günde çok fazla yağış olması ciddi anlamda bizi kaygılandırdı. Dere debileri yükselmeden Devlet Su İşleri’nden bunun bilgilerini almıştık. Bununla ilgili ekiplerimizi kurduk, tüm tedbirlerimizi aldık. Kamuoyunda sanki tüm Kırkpınar alanını sel bastı, güreşler ertelendi gibi bir algı var. Bunu düzeltmek istiyorum. DSİ ve Edirne Belediyesi ekipleri ilk günden bu yana hiç uyumadan 3 gündür gece gündüz çalışıyorlar. Kırkpınar’ın festival ve güreş alanlarında aksayan hiçbir şey yok şuan. Dün akşam suyun çok yükselmesinden ötürü 200 metrekarelik bir alanı su bastı. Bununla ilgili geceden beri suyu boşaltma çalışması sürüyor. Alanın çamur olmasının nedeni, bizim daha fazla su gelmesini engellemek için koyduğumuz topraklardan kaynaklanıyor. Nehrin debileri düşmeye başladı. Kırkpınar’ın, eğlence, güreş gibi hiçbir boyutunda aksama yok. 653’ncü Kırkpınar güreşleri devam ediyor. Yarın final güreşleri yapılacak. Kimse merak etmesin, Kırkpınar’da sel, erteleme gibi şeyler söz konusu değil”
Zaman zaman suların geldiği alanda nehir debisinin yükselmesinden kaynaklanan taşmalar sürüyor. Belediye ekipleri Fatih Köprüsü’nün Sarayiçi’ne giden bölümündeki taşmaları anında müdahale ederek motopomplarla geri göndermeye çalışıyor.

FOTOĞRAFLI