EDİRNE’de son iki gündür etkili yağmur yağışları nedeniyle artan Tunca Nehri’nin debisi Sarayiçi Er Meydanı’ndan geçen bölümlerinde taşmalara neden oldu. Sarayiçi’ne ulaşımı sağlayan Fatih Köprüsü civarında yatağından çıkan nehir suları Adalet Kasrı bahçesine dolarken, belediye ekipleri kum torbaları ve topraklarla kapatarak önlem almaya çalıştı.
Bu yıl 653’ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi mevkiinde taşkın tehlikesi yaşanıyor. Edirne’de son iki gündür özellikle gece yarısından sonra etkili olan yağmur nedeniyle Tunca Nehri’nin debisi 175 metreküp/saniyeye ulaşarak taşkın riskini ortaya çıkardı. Nehrin Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi mevkisindeki tarihi Fatih Köprüsü’nün gözleri tamamen sularla dolarken, nehir kenarına da taşmalar başladı. Bu nedenle sabah Adalet Kasrı bahçesine dolan suların Sarayiçi mevkiine ulaşmaması için Edirne Belediyesi ekipleri, kum torbaları ve topraklarla set kurmaya çalıştı. Belediye ekipleri, Er Meydanı'nın sularla dolmaması için yağmur drenaj ızgaralarından vidanjör yardımıyla çektiği suyu nehre boşaltmaya başladı.
'ŞU ANDA RİSK YOK'
Kırkpınar Ağası Süleyman Mecek ile birlikte nehir kenarı ve trafiğe kapatılan Fatih Köprüsü üzerinde inceleme yapan Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, şu anda bir risk görünmediğini ve nehir debisinde düşmeler yaşandığını söyledi. 
NEHİR SUYU KÖY YOLLARINA TAŞTI
Sarayiçi mevkisinin yanı sıra köy yolları da Tunca Nehri’nin artan debisi nedeniyle tehlikeye girdi. Tunca Nehri’nin merkeze bağlı Değirmenyeni Köyü’nden geçen nehir yatağından çıkarak yola taştı. Araçların güçlükle geçebildiği yolda su artışı devam ederken, DSİ 11’nci Bölge Müdürlüğü ekipleri, yolun kapanmaması için su kenarlarına toprak yığmaya başladı. Nehir kenarında bulunan birçok balıkçı kulübesini de su bastı.

FOTOĞRAFLI