EDİRNE Belediye Başkanlığı’nca bu yıl ilk kez düzenlenen Kırkpınar En İyiler ödülleri sahiplerini buldu. Milliyet yılın en iyi gazetesi, Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer de en iyi köşe yazarı seçildi.
653'üncü Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin ardından yapılan 1'inci Kırkpınar Yılın En İyileri Ödül töreni Tarihi Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı'ndaki yapıldı. Ödül törenine Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan ve çok sayıda davetli katıldı. Belediye Başkanı Gürkan, 1 hafta boyunca yağlı güreşlerine yakışır etkinlikler yaptıklarını ifade ederek, en iyiler ödüllerini de bu yıl ilk kez düzenlediklerini söyledi. '1'inci Kırkpınar Yılın En İyileri ödülleri', Figan Kaya, Numan Coşkun, İlyas Kavuranlar, Hakan Çınar, Aynur Tümen, Neşe Berber, Ahmet Banakan, Nedim Yüksel Çakır, Abdulselam Dalmış ve Melek Gündar Kahraman'dan oluşan seçici kurul üyeleri ve kamuoyu araştırması ile belirlendi. 
Kırkpınar Yılın En İyileri'nde Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayer'e Yılın En iyi Köşe Yazarı katogorisinde ödül verildi. Hürriyet Yazarı Yalçın Bayer ödülünü CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan'dan aldı. Ayrıca, Yılın Demokrasi Onur Ödülü Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'a, yılın en iyi siyasetçisi ödülü CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e, yılın siyasetçisi ödülü MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğhan'a, yılın milletvekili ödülü bir süre önce hayatını kaybeden CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'na verildi.
'Yılın Gazetesi' ödülü, Milliyet Gazetesi adına Fikret Bila'ya, yılın Belediye Başkanı ödülü Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Aygün'e, yılın üniversitesi ödülü Bahçeşehir Üniversitesi'ne, yılın akademisyeni ödülü Yasemin Öney Cankurtaran, yılın iş İnsanı ödülü Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Fatin Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fatinoğlu'na, yılın TV programcısı ödülü Halk TV'den Uğur Dündar'a, yılın muhabiri ödülü Halk TV'den Makbule Cengiz'e, yılın futbolcusu ödülü Arda Turan'a, yılın taraftar grubu ödülü Çarşı'ya, yılın kulüp başkanı ödülü Kırklarelispor Kulübü Başkanı Volkan Can'a, yılın iş kadını ödülü Arzu Yanlız Zangun ve Tülin Hathat'a, yılın en iyi sivil toplum kuruşulu ödülü Koruncuk Vakfı'na verildi.

FOTOĞRAFLI