Erdinç ALKAN/KIRKAĞAÇ (Manisa), () - MANİSA'nın Kırkağaç İlçesi'nde, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden Murat Gümüş'ün iki kızı, karnelerini Kaymakam Ali Sırmalı'nın elinden aldı. Bu yıl buruk karne sevinci yaşayan ve gözyaşlarına hakim olamayan Nadide Gümüş (8) ve ablası Şule Gümüş (15), görenlerin yüreğini burktu.
Geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen ve 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma ölen maden işçilerinden Murat Gümüş'ün kızları Nadide Gümüş (8) ile Şule Gümüş (15), bu yıl buruk karne sevinci yaşadı. Atatürk Edip Bayat İlkokulu 2'inci sınıf öğrencisi Nadide Gümüş ile Atatürk Edip Bayat Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencisi ablası Şule Gümüş, karnesini Kaymakam Ali Sırmalı'nın elinden aldı. Kızın gözlerinin dolduğu ve ağladığı görüldü. Kaymakam Sırmalı, Nadide Gümüş'e oyuncak bebek ile boyama ve hikaye kitabı hediye etti.
Kırkağaç'tan 17 işçinin faciada yaşamını kaybettiğini söyleyen Kaymakam Sırmalı, ölen madencilerin 23 çocuğunun bulunduğu, bunlardan 13'ünün ilçedeki ilk, orta ve liselerde eğitimini sürdüğünü belirtti. Devlet olarak çocukları eğitim hayatları boyunca yalnız bırakmayacaklarını belirten Kaymakam Sırmalı, "Bir meslek sahibi olana kadar her zaman yanlarında olacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI