Erhan GÖĞEM / KIRIKKALE, () - KIRIKKALE Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'ne üye dağcılar, İç Anadolu'nun ikinci yüksek zirvesi olan Hasan Dağı'na tırmandı.
Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü dağcılar, hafta sonunda Aksaray ve Niğde il sınırları arasında kalan 3 bin 268 rakımlı İç Anadolu'nun ikinci en yüksek zirvesine tırmanış gerçekleştirdi. 20 sporcudan oluşan kafile, ilk etapta Helvadere Köyü'nden 2 bin 50 rakım yükseklikte bulunan kamp alanına ulaştı. Burada mola veren kafile, tırmanış hazırlıklarını tamamlayıp, Hasan Dağı zirvesine doğru yola çıktı. Büyük otsu bitkilerle kaplı parkur üzerinde zirveye ilerleyen kafile, serin ve karlı yüksek kesimlere ulaştı. 20 kişilik dağcı kafilesi, meşe kaplı ormanların içinde ilerleyip, zirveye ulaşarak tırmanışı tamamladı.
Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Metin Atun yaptığı açıklamada, "Sporcularımız zirvede her zaman olduğu gibi çevrenin güzelliğini seyrederken, çaylarını yudumlamayı da unutmadılar. Hasan Dağı'nın zirve manzarası ayrı bir güzellik" dedi.
FOTOĞRAFLI