Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - KIRIKKALE Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçiler anısına 301 fidan dikildi.
Hatıra Ormanı ağaç dikim programına Vali Ali Kolat, eşi İlksen Kolat, 2'nci Asliye Hukuk Hakimi Aliye Saat Kaçar, Kırıkkale Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Dilek Öztaş, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut ve eşi, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Şanlı, Orman İşletme Müdürü Ramazan Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Bahattin Kapusuz, davetliler, TEMA yetkilileri ve izci grupları katıldı. Pazarcık köyündeki Polis Hatıra Ormanı'nda Gönül Elçileri Projesi kapsamında düzenlenen fidan dikiminde konuşan Vali Ali Kolat, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyip, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.
Soma'da hayatını kaybedenler için hatıra ormanı oluşturulduğunu ifade eden Vali Kolat, "Soma'da büyük bir acı yaşadık. Hayatını kaybeden 301 işçimiz adına 301 fidanı toprakla buluşturuyoruz. İşçilerin annelerine, babalarına, kardeşlerine, çocuklarına rabbim sabır versin. Kolay değil çok büyük bir acı yaşandı. Bugün bu ağaçları onların niyetine diktik. Onlar için Kırıkkale'ye güzel bir hatıra ormanı kazandırdık. Türk Milleti olarak gönül insanıyız. Birbirimize karşı hoşgörü, sevgi ve saygı çerçevesinde, hem insanımızı güzelleştirmek hem de ülkemizi güzelleştirmek, zenginleştirmek adına yaptığımız bu güzel çalışmalar inşallah hayra vesile olacaktır" dedi.
Gönül Elçileri Projesi'ni yürüten Vali Kolat'ın eşi İlksen Kolat da Kırıkkaleli gönül elçileri olarak Soma'daki maden faciasında şehit düşen maden işçilerinin anısına 301 fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi. Kolat, "Türk milleti olarak bu üzüntüyü birlikte yaşadık. Allah mekanlarını cennet eylesin. Burada büyüyecek ağaçlarla inşallah onları yaşatacağız" idedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Şanlı ise Gönül Elçileri Projesi hakkında bilgi verdi. Şanlı, ilde 33 koruyucu aile bulunduğunu ve bunun Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

EG(AY/AK) (FOTOĞRAFLI)