KIRIKKALE Valisi Ali Kolat, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldi. Seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleşmesini dileyen Vali Kolat, siyasilerin de aynı yaklaşım içerisinde olduğunu ifade etti.
Vali Kolat, 30 Mart yerel seçimlerinin huzur ve güven ortamında geçmesi için siyasi parti il başkanları ve adayların katılımı ile bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. Seçimlerin, demokrasinin gerekleri doğrultusunda gerçekleşmesi dileğinde bulunan Vali Kolat şunları söyledi:
"Seçim süresince hepimize düşen görevler var. Son derece seviyeli, iyi ve güzel bir şekilde seçim süreci devam ediyor. Bu anlamda herkes fazlasıyla duyarlılık gösteriyor. İnşallah bu havamız, bu güzel ortamımız seçim sonuna kadar devam eder. Birbirimizi kırmadan, birbirimizi üzmeden, birbirimize saygı ve demokrasinin gerekleri doğrultusunda hareket ederek, vatandaşın vereceği karara hepimizin saygı göstererek hayırlı sonucu birlikte alırız."
Vali Ali Kolat Başkanlığında gerçekleşen istişare toplantısına Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Vali Yardımcısı Osman Akbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Harun Karabulut, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Dernekler Müdürü Namık Yayla, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Turgut Çiçek, Hukuk İşleri Şube Müdürü Alparslan Dündar, siyasi partilerin il başkanları ve adayları katıldı. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.