SARIKAMIŞ Harekatı'nın 99'uncu yıldönümü, etkinlikleri kapsamında Kırıkkale'de yürüyüş düzenlendi. Törene Kırıkkale Vali Yardımcısı Rıfat Ata, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler, öğrenciler, vatandaşlar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
Cumhuriyet Meydanı'nda şehitler için dua okunması ile başlayan etkinlik kapsamında Atatürk Bulvarı ve Hürriyet Caddesi'nde yürüyüş düzenlendi. Vali Yardımcısı Rıfat Ata yaptığı konuşmada, özellikle gençlerin nereden gelip nereye gittiklerini öğrenmeleri açısından bu tarihi günleri anmanın çok büyük önem taşıdığını söyledi. Tarihini iyi bilen gençlerin, geleceğe daha iyi yön verebileceğini ifade eden Ata, " Bu ezan, bayrak, istiklal marşı için bu aziz vatanımızı, coğrafyayı bize vatan olarak armağan eden başta Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran büyük Atatürk'ü ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum" dedi.
Kırıkkale Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Rifat Ünlü de Türk tarihihih en hazin sayfalarından bir olan Sarıkamış harekatında 60 bin şehit verildiğinin kayıtlara geçildiğini hatırlatırken, "Sarıkamış şehitlerimizin huzurunda bütün şehitlerimizi, gazilerimizi şükran ve minnet duygularımızla anıyoruz" diye konuştu.