Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - TÜRKİYE Gençlik Teşkilatı Kırıkkale İl Başkanlığı üyeleri, Soma maden ocağında hayatını kaybeden işçiler için Cumhuriyet meydanında basın açıklamasında bulunup, baretlerin üzerine çiçek koyarak, gıyabi cenaze namazı kıldı.
Türkiye Gençlik Teşkilatı Kırıkkale il Başkanı Hakan Polat, teşkilat üyeleri, ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Muhasebeciler Derneği Başkanı Kürşat Çiçek ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile basın açıklamasında bulundu. Çiçek, "Soma maden ocağında meydana gelen ve herkesi derinden yaralayan ve üzen acı hepimizin acısıdır. Rabbimizden hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet diliyoruz. Zor şartlarda emeğinin karşılığı için çalışan tüm insanların çabalarının değerli ve saygıya layık olduğunu biliyoruz. Alnının teri kurumadan haklarını alabildiklerini bir medeniyet tasavvurunun mensupları olarak vefat eden kardeşlerimiz, yaralanan ve halen bu işi başka maden ocaklarında sürdüren diğer kardeşlerimize bir daha asla böyle acılarla karşılaşmaması için gereken tedbirlerin alındığı ve emeklerinin tam olarak karşılık bulduğu bir Türkiye ve dünyayı kurmak için hepimize görev ve sorumluluk düştüğünün bilinciyle, milletimizin başı sağ olsun diyoruz" dedi.
ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi ise yaptığı açıklamada, ülke olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Devlet görevlilerinin de oradaki gerçek madenci yakınlarının acılarına, haykırışlarına, sitemlerine daha bir şefkatle yaklaşılması lazım. Gün birlik, beraberlik günüdür. Türk milletinin, İslam aleminin başı sağ olsun. Ama bizim Mısır'da, Filistin'de gösterdiğimiz duyarlılığın aynısını bin fazlasını da Arap aleminden bekliyoruz" dedi. Basın açıklamasından sonra maden işçilerini simgeleyen baretlerin üzerine kırmızı karanfil bırakılıp, gıyabi cenaze namazı kılındı, dualar edildi.

EG(AY/AK) (FOTOĞRAFLI)