Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, () - KIRIKKALE'de, yeni 'Milli Eğitim Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için 1 günlük iş bırakma eylemi yapan Türk Eğitim-Sen Şubesi üyesi eğitimciler, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanıp, hükümeti istifaya çağırdı.
Bir günlük iş bırakma eylemi yapan öğretmenler, protesto gösterisi için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Öğretmenlere, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve bazı siyasi parti yöneticileri de destek verdi. Eğitim-Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı Yüksel Şahin yaptığı konuşmada, 17 Aralık'tan bugüne kadar ülkenin rüşvet ve yolsuzlukla çalkalandığını söyleyerek, şöyle devam etti:
"Bu ülkenin yurttaşları, eğitim emekçileri olarak buna tanıklık yapıyoruz. Önceki gün ortaya çıkan ses kaydıyla bir baba, bir evladın, bir çok milyon dolar para konuşmalarına tanıklık ettik. Hepimiz izledik. Biz de babayız. Bizim de evlatlarımız var. Biz yıllardır. Alın terimizle, onurumuzla, ekmeğimizi kazanıyoruz. Haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı bu sokaklarda onurumuzla dimdik zulme karşı mücadele ediyoruz. Bu süreç içersinde gaz, su yedik, hapislerde yattık, işkenceler gördük ve süründük. Ama hiçbir zaman haram yemedik, çalmadık, çırpmadık. Biz hesap sormayı, hakkını aramayı, hakkı olanların hakkını teyit etmeyi öğretiyoruz. Biz çocuklarımıza hak aramayı öğretirken, siz çocuklarınıza çalmayı öğretiyorsunuz. Onun için bu alanlarda hep birlikte bağırıyoruz. Biz bu ülkenin yurttaşları olarak vergilerimizi veriyorsak, hükümet de hesap verecek. Bu hesabın karşılığını alacağız. Sokaklarda kol kola girerek alacağız."
Türk Eğitim- Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı A. Yücel Karabacak da yeni MEB yasa tasarısına tepki gösterdi.

EG(AY/SS) (FOTOĞRAFLI)