KIRIKKALE Kuaförleri ve Berberler Odası'nca düzenlenen, belediyenin de desteğiyle 61 ilden katılan 71 kadın kuaförü, fantezi ve topuz saç ile makyaj dalında dereceye girebilmek için hünerlerini gösterdi.
Kırıkkale Kültür Merkezi'nde 2 gün süren ve renkli görüntülere sahne olan kadın kuaförlerinin yarışmasını Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Sebahattin Aksoy ve kalabalık bir davetli izledi. Kuaförler ilk gün topuz saç yapma, ikinci gün ise fantezi saç ve makyaj dalında yarıştı. Kuaförler hünerlerini ortaya koyarken mankenler de müzik eşliğinde podyumda boy gösterip oyunlar oynayarak yarışmaya renk kattı.
Jüri üyeleri ise dereceye giren yarışmacıları belirlerken oldukça zorlandı. Yarışmada ilk üç dereceye topuz saç dalında Ayşegül Kuruöz (Manisa), Veli Alpaslan (Ankara), Önder Erba (Alaşehir), fantezi saç dalında Fatma Tarakcı Keskin (Tokat), Yunus Boyacı (İstanbul), Veli Alpaslan (Ankara), Makyaj dalında Suzan Şanlı (İskenderun), Derya Balagöz (İzmir), Duygu Uygun (Kuşadası) girerek madalya ve kupa almaya hak kazandı. Yarışmada en çok puan alan yarışmacı olan Fatma Tarakcı Keskin'e kozmetik set verildi.
Yarışma sonrası kadın kuaförlerini kutlayan Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "Kentimizde ilk kez yapılan yarışma ayrı bir güzellik ve heyacan getirdi. Ressamlar tuvale kendi resimlerini çizerler, kuaförler ise ortaya çıkardıkları eserlerini canlı üzerinde değerlendirmenin ayrıcalığını yaşarlar. Tüm yarışmacıları ve mankenleri kutluyorum" dedi.