İbrahim MAŞE / MERSİN, () - MERSİN'de oto yıkama- yağlama servisinde çalışırken işsiz kalan ve aylık 375 lira olan ev kirasını 6 aydır ödeyemeyince ev sahibi tarafından evden çıkartılan Ömer Özdemir, eşi ve iki çocuğuyla parkta yaşamaya başladı. Çevredekilerin verdiği yemeklerle karınlarını doyuran aile, kendilerine ulaşacak yardım elini bekliyor.
Mersin'in merkez Toroslar İlçesi Osmaniye Mahallesi'nde oturan 39 yaşındaki Ömer Özdemir, ev sahibinin evden çıkarmasıyla eşi 40 yaşındaki Hülya, çocukları 8 yaşındaki Naz ve 12 yaşındaki Tolga Görkem ile sokakta kaldı. Bir bavul ile evden ayrılan aile, sığınacak yer bulamayınca Portakal Mahallesi Parkı'nda yaşamaya başladı. Çimenlere serdikleri örtü üzerinde gündüz ağaç gölgesinde oturan aile, gece yatabilmek için parkın boşalmasını bekliyor.
DAHA DÜŞÜK ÜCRETLE SURİYELİ'LER ALINDI'
15 gündür parkta yaşadıklarını belirten baba Özdemir, Suriyelilerin kente geldiği günden bu yana iş bulmakta zorlandığını söyledi. 40 lira yevmiye ile çalıştığı yıkama-yağlama  servisinde, yarı ücrete razı olan Suriyeli'lerin işe alınmasıyla kendisine kapının gösterildiğini ve biriken kira parasını da ödeyemeyince evden çıkarıldığını belirten Ömer Özdemir şunları söyledi:
"375 TL olan ev kiramı 5- 6 ay ödeyemedim. Ev sahibi de evden attı bizi. Suriyeli'ler Mersin'e geldiğinden beri iş bulmam zorlaştı. Çünkü 40 lira yevmiye ile çalıştığımız servislerde Suriyeli'ler 15- 20 liraya çalışıyor. Böyle olunca da maalesef iş bulamıyoruz. Çocuklarımızla beraber 15 gündür parkta yaşıyoruz. Sağ olsun komşular yardım ediyor, yemek getiriyor. Bu şekilde geçiniyoruz. Komşularımızın desteği sayesinde 15 gün dayandık. Daha ne kadar dayanabiliriz bilmiyorum. Evdeki beyaz eşyalarımızı maddi imkansızlıktan dolayı satmak zorunda kaldık. Geçinebilmek için sattık. Diğer eşyalarımda ev sahibi tarafından rehin alındı."
'BAŞIMIZI SOKACAK EV İSTİYORUZ'
Parkta korkudan uyuyamadıklarını belirten Hülya Özdemir ise, şöyle konuştu:
"Daha önce çocuklarımı ince çarşafın üzerinde yatırıyordum. Komşular yorgan getirince çimlere serip onun üzerinde yatırmaya başladım. Gece çimler rutubetleniyor, çocuklar ıslak çimenin üzerinde yatıyor. Sabaha kadar bankta oturup çocuklarımı bekliyorum. Tabi ki parkta yatmak çok zor. Bir kadın olarak korkudan gözüme uyku girmiyor günlerdir. Benim kız çocuğum var yanımda. Acaba bir sarhoş mu gelecek, hırsız mı gelecek diye günlerdir çocuklarım uyurken ben bankın üzerinde oturup bekliyorum sabaha kadar. Korku ile oturuyorum. Günlerdir gözümde uyku yok. 15 gündür bu şekilde yaşıyoruz. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. İki çocuğum var. Sadece başımızı sokacak bir ev istiyoruz."

FOTOĞRAFLI