SİVAS'ın Şarkışla İlçesi'nde oturan 35 yaşındaki Songül Çelik, ev sahibi evden çıkarınca sokakta kaldı. 5 günden bu yana ev eşyaları ile birlikte sokakta kalan Çelik yardım istedi.
Şarkışla ilçesi Gültekin Mahallesi'nde oturan 4 çocuk annesi Songül Çelik'in çiftçi eşi Osman Çelik girdiği bunalım sonucu ilçeye bağlı Polatpaşa Köyü'nde 2.5 yıl önce kendisini asarak intihar etti. Songül Çelik, bunun üzerine 4 çocuğunu alarak Şarkışla İlçesi'nde Bedriye Gültekin'in evine kiracı olarak yerleşti. Çocukları ile 2 katlı evin üst katında yaşamaya başlayan ve 500 liralık dul aylığı ile geçinen Çelik, bakmakta zorlandığı çocukları 16 yaşındaki Kader, 12 yaşındaki Oğuzhan, 11 yaşındaki Metehan ve 6 yaşındaki Azra Çelik'i 2 yıl önce Sivas kent merkezinde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Sevgi evlerine yerleştirdi. O günden sonra yalnız yaşamaya başlayan Songül Çelik çevreye borçlarını ve aylık 150 lira olan ev kirasını ödeyemeyince 5 gün önce ev sahibi tarafından evlenecek torununun yerleşeceğini söyleyerek evden çıkarıldı.
5 GÜNDÜR SOKAKTA
Kiracısı olduğu evden çıkarılan Songül Çelik ev eşyaları ile birlikte sokakta kaldı. Evinden çıkardığı eşyaları ile birlikte kiracı olarak oturduğu evin bahçesinde yaşamaya başlayan Çelik geceleri korkudan uyuyamadığını söyledi. Evsiz kaldıktan sonra bir çok yere başvurduğunu ama sonuç alamadığını belirten Çelik, şöyle dedi:
"Eşim 2.5 yıl önce vefat etti. Ev sahibimin torunu evlenip benim kiracı olarak oturduğum eve yerleşeceği için evden çıkarıldım. 5 gündür sokakta kalıyorum. Hiç kimsem yok. Sadece oturacak bir ev istiyorum. Belediye başkanı ile kaymakamın yanına gittim ama şu ana kadar bir sonuç alamadım." 
Özellikle gece çok korktuğunu anlatan Çelik, sevgi evlerinde kalan çocuklarından 6 yaşındaki Azra'nın elbisesine sarılarak uyumaya çalıştığını ifade etti. Sevgi Çelik, sevgi evlerinde kalan çocuklarının birkaç gün sonra izinli olarak yanına geleceğini, onların da kendisiyle birlikte sokakta kalacağını belirterek, destek beklediğini dile getirdi. Anne ve babasının yıllar önce öldüğünü söyleyen Çelik sığınıcak kimsesi bulunmadığını söyledi.

FOTOĞRAFLI