İZMİR’in Kınık İlçesi’nde, AK Parti’den Belediye Başkanı seçilen Sadık Doğruer, törenle yeni görevine başlayıp, koltuğuna oturdu.
Kınık Çarşı Camisi’nde öğle namazı öncesi okunan mevlidin ardından, partililerle birlikte Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Caddesi boyunca yürüyerek belediye gelen  yeni Belediye Başkanı Sadık Doğruer için kurban kesilip, kanı alnına sürüldü. Daha sonra makanına geçen Doğruer’i belediye başkan vekili Ahmet Topçu karşıladı.
Topçu, 10 yıl boyunca görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerini belirterek, “Yeni seçilen belediye meclis üyeleri ve sizin bizden daha iyi hizmet edeceğinizi bekliyorum” dedi. Doğruer ise “Değerli hemşerilerim bizlere teveccüh gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Diğer partideki adaylar ile bu demokratik süreçte seviyeli ve saygılı süreç geçirdiğimiz için teşekkür ediyoruz. Bugüne kadar belediye başkanlığında görev yapan başkan ve meclis üyelerine buradan şükranlarımı sunuyorum. Bu saatten sonra tüm Kınık halkının başkanıyım. Herkese hizmet edip siyasi ve ideolojik yaklaşımda bulunmayacağımı hep söylemiştik. Kınık’ı AK belediyecilik ve iktidar nimetleriyle tanıştıracağız. Kapımız herkese açık olacak. Adı hizmetten geçen ve halkla barışık olan kapımız, herkese açık. Parti ve siyaset bu makamda olmayacak. Beş sene Kınık’a hizmet için yola çıktık, halkta bizi takdir etti” diye konuştu.

CŞ(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)