ANKARA'nın Altındağ İlçesi'nde Belediye'ye ait Yaşlılar Yurdu'nda kalan omirlik rahatsızlığı bulunan 43 yaşındaki Hanife Aksu, "Yatağa bağımlı yaşam mücadelesi veriyorum. Doktorlar, 'Kısa sürede belinde meydana gelen çöküntüler ameliyat edilmezse felç olma riskinin çok yüksek' dedi. Ne ameliyat olacak ne de omurilik sistemine takılacak protez cihazı alacak gücüm var" dedi.
Kahramanmaraş'ta 4 çocuklu ailenin en büyük çocuğu olarak dünyaya gelen Hanife Aksu'nun henüz 1.5 yaşındayken annesinin kucağındayken kayıp, 2 katlı binanın zemin katına düştü. O günlerde hiç doktor yüzü görmeyen, ilkokula ise annesinin kucağında götürülen Hanife, 10 yaşında babasını, 12 yaşında ise annesini kaybetti. 14 yaşlarında fotoğraf çekmeyi öğrenip, diğer kardeşlerinin bakımını üstlenen Hanife Aksu, 18 yaşına girdiğinde 12 yaşındaki erkek kardeşi Hasan Aksu ile Ankara'ya bir yakınının yanına geldi.
Belinde yaşadığı bir ağrılar nedeniyle ilk kez Ankara'da doktora götürülen Hanife, ağrı kesicilerle acılarını dindirmeye çalıştığını, ancak ilerleyen yıllarda yürüyemez duruma gelerek yatalak duruma düştüğünü söyledi. Önceleri engelli maaşı alan Hanife Aksu, dostlarının yardımıyla, babasının Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yararlanabilmesi için prim eksiği bulunduğunu öğrendi. Daha sonra vefat eden babasının askerlik süresini borçlandırıp, ayda 700 TL yetim maaşı almaya başladığını açıklayan Aksu, bu kez de daha önce aldığı engelli maaşını SGK'nın geri istediğini söyledi. Şimdi bu borçlarla boğuştuğunu belirtirken, şunları söyledi:
"Altındağ Belediyesi'nin yardımları ile yaşama tutunuyorum. Belimdeki omurilik çatısının çökmesi ile 160 santim olan boyum, 140 santime düştü. Yatağa bağımlı yaşam mücadelesi veriyorum. Eş ve dostların yardımı ile hastanelere gidebiliyorum. Doktorlar, 'Kısa sürede belinde meydana gelen çöküntüler ameliyat edilmezse felç olma riskinin çok yüksek' dedi. Ne ameliyat olacak ne de omurilik sistemine takılacak protez cihazı alacak gücüm var. Felçli kalmak istemiyorum."
2012 yılının Kurban Bayramı arifesinde Hanife Aksu ile Ulus semtindeki otobüs durağında beklerken tanıştığını ifade eden Rahime Benzetme ise "Durumu gördüğümde ve hayat hikayesini dinlediğimde çok üzüldüm. Eşimi arayıp, rızasını istedim. Eşim de 'Bakabileceğine güveniyorsan getir' dedi. Ben de vatandaşların yardımı ile dolmuşa bindirerek Doğantepe Mahallesinde bulunan 3 odalı gecekondumuza getirdim. 6 ay gibi süre evimde bakarak yardımcı olmaya başladım. Aynı zamanda hastanede kaldığı günlerde de refakatçi olarak yanında kaldım" dedi.