CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Urla İlçesindeki villalar konusunda sert sözlerle eleştirdi. Kılıçdaroğlu “İki villayla Valiyi sattı. İki villayla Vali satana hiçbir ülkede Başbakan denmez. Ona, valiyi pazarlayan adam denir” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, arıtma tesislerinden çıkan günlük 800 ton çamuru 4 kat azaltacak ve yüzde 92 oranında kurutacak Çiğli İlçesi'ndeki 'Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi', Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yer aldığı 5 bin kişinin katılımıyla yapılan törenle açıldı. CHP’nin henüz adayını açıklamadığı ilçelerdeki aday adaylarını destekleyen pankartlar dikkat çekti. Özellikle tesisin yer aldığı Çiğli İlçesi'ndeki belediye başkan aday adayları pankart yarışına girdi.
Kılıçdaroğlu’yla birlikte törene CHP Ankara milletvekili Sinan Aygün, CHP İl Başkanı Ali Engin, CHP Genel Başkanı Yardımcıları Erdoğan Toprak, Bülent Tezcan, Sezgin Tanrıkulu, CHP İzmir milletvekilleri Alattin Yüksel, Hülya Güven, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis Başkanı Nebi Akdurak da katıldı. Kılıçdaroğlu “Başbakan Kemal” sloganlarıyla karşılandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüye çıktığından bir vatandaşın gösterdiği ayakkabı kutusunu gördüğünü belirterek, “Ayakkabı kutusunu gördüm Ne olduğunu iyi biliyorum” dedi. İzmir’de olmaktan mutlu olduğunu ve İzmirlilerle gurur duyduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye’nin en aydınlık kenti, sanayi, çevre dostu, kültür, fuarlar kenti İzmir. Sadece Türkiye’nin değil Akdeniz’in de incisi İzmir. Başkan Kocaoğlu, çevre konusunda ne kadar duyarlı olduğunu gösterdi. Devletin yaptıklarının daha fazlasını İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir’e yaptı. Ankara, İstanbul Büyükşehir Belediyeleri metro yapamadılar. 'Biz yapamıyoruz, boyumuzu aşıyor’ dediler. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise kendisinin yapacağını ve kente hizmet vereceğini söyledi."
Çevrenin çok önemli olduğunu, Başkan Kocaoğlu’nun İzmirlilerin güzel bir çevrede yaşamasını istediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu hedef için büyük yatırımlar yapılıyor. Çiğli Belediye Başkanı siyasetteki kokuyu de gidereceğimizi söyledi. İzmir güzel kokuyor çünkü güzel kent. Kokunun büyüğü Ankara’dan geliyor Ankara’ya giderseniz burnunuzu tıkayacaksınız” dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Mart seçimlerinde bir gerçeğin altını çizeceklerini belirterek “Türkiye’de temiz siyasetin yolunu açmak zorundayız. Halka hesap veren siyaset yolunu açmak zorundayız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı beş altı yerde kent ormanı yaptı. Yargılanıyor. Kalkıyorsun kent ormanı yapıyorsun. Milyon Ali’ye verebilirdin. Biliyorsunuz İzmir’e gelen bir Milyon Ali var. Müteahhitlerin parasıyla parfüm dağıtıyor” dedi.
DARBEYE BERABER KARŞI ÇIKARIZ
Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenerek “Gerçekleri sen de ben de biliyoruz. Şu ana kadar 50 kez sordum. Bir soruya yanıt almış değilim. En basit soruyu soruyorum. Ayakkabı kutusunda 4.5 milyon dolar banka genel müdürün evinde ne arar? Yanıtı var mı? Yok. Konuşmuyor. Sadece darbe yapıldığını söylüyor. Kim yaptı? Darbe yapıldıysa gel yanıma beraber karşı çıkacağız. Halkın dışında başka irade kabul etmiyoruz” dedi.
VALİYİ PAZARLAYAN ADAM
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İzmirlilere seslenerek “Sizin bir Vali’niz vardı” dedi. Urla’da güzel bir koyda Başbakan Erdoğan’ın yakınlarının villa yapmak istediklerini, ancak Vali’nin 1. derece doğal sit alanı olduğu için yıkmak istediğini belirten Kılıçdaroğlu “İki villaya Vali’yi sattı. İki villayla vali satan hiçbir ülkede Başbakan denmez. Ona 'Valiyi pazarlayan adam' denir” dedi.
ERDOĞAN MUHALEFETE TAHAMMÜL EDEMİYOR
Başbakan Erdoğan’ın Gezi olayları sırasında özel bir tv yöneticisini aramasıyla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu “Fas’tan telefon ediyor. 'Aman bu sözler neden tv ekranında yazıyla yer alıyor’ diyor. Düşünebiliyor musun muhalefete tahammül edemiyor. Hep beraber ayın 30’unda sandığa gidecek, kul hakkı yiyenden hesap soracağız. Temiz siyaset yolunu açmak için oyumuzu kullanacağız. Kadın erkek eşitliği için oy kullanacağız” dedi.
Seçim tarihi olan 30 Mart’ın demokrasi tarihi açısından önemli bir gün olacağını belirten Kılıçdaroğlu “Çocuklarımız geleceğin belirleyeceğiz. Demokrasimizin, halkın güvencesi altında olduğunu kanıtlama imkanına kavuşacağız. Hepimize düşen görev var. Ben görevimi yapmaya çalışıyorum. Kadınlar erkeklere düşen görevler var. Çocukların geleceği için hep beraber çalışacağız. Güzel İzmir’e selamlar. Türkiye’nin gözü 30 Mart’ta İzmir’e kilitlendi. Daha yüksek oy bekliyoruz. Sesinizi tüm Türkiye ve dünya inşallah duyacak” dedi.
KOCAOĞLU ÇEVRE YATIRIMLARINI ANLATTI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çiğli arıtma devreye girmesinden bugüne kadar 600 ton çamurun bu sahadaki çukurlara döküldüğünü, çevrede de koku yarattığını söyledi. Artık bu tesiste günde 600 ton çamuru çürütüldüğünü, 800 tonun ise kurutulduğunu belirten Kocaoğlu, çürütmeyle elde edilen enerjinin kurutmada kullanıldığını söyledi.
Yeni Foça dışında tüm arıtmaları bitirdiklerini, yüzülebilir körfez hedefiyle, liman kenti niteliğini sürdürecek projeyi gerçekleştirdiklerin belirten Kocaoğlu, Körfez Projesi’nin Türkiye’nin en büyük çevre projesi olduğunu belirtti. Kocaoğlu, “195 milyon TL yatırımla yeni bağlanan 10 ilçedeki asbestli borular değişti. 16 milyon 500 bin km arazi yolunu asfaltladık. Gördes barajında gelen suyun arıtması için 70 milyon TL yatırım yaptık. İzmir’de çeşmeden akan sular arıtmadan geçirilerek temiz olarak akmaktadır. Kentsel dönüşüm iyi bir çevre için 300 milyon tl harcadık. Yasaya bize verilmiş görev olmamasına karşın 400 milyon TL yatırımla inşaatı devam eden Fuar alanın Temmuz’da açacağız. Kongre merkezi temelini de yakında atacağız” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’e 10 yılda 6 milyar 138 milyon lira, hükümetin ise 5 milyar 300 milyon lira yatırım yaptığını belirten Kocaoğlu “Tasarruf ederek başardık. Bir liralık işi bir liraya yaptırarak kazandık. Bir liralık işi 3 liraya yaptırmadık. Onlar bir iş, biz üç iş yaptık. İzmirliler kazandı” dedi.
NAMUSLUYA OY VERİN
Kocaoğlu “İl özel idare malları belediyenin olacak. Köy tüzel kişiliği arazileri, topraklar köylülerde kalacak, kooperatiflere verilecek. CHP’li belediyeler bunları almayacak. Vatandaşların hayatını sürdürmesi için kullanılacak. Kime oy verirseniz verin. Bana verin demiyorum. Bir tek ölçünüz olsun, namuslu, şerefli, haysiyetli, dürüst, ahlaklı insanlara oyunuzu verin ki ülke kalkınsın. Verin ki Cumhuriyet kazanımları ham yapılmasın” dedi.